Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Vil endnu ikke udtale sig om sin politiske fremtid

Peter E. Nielsen vurderer, at der er mange positive ting i det nye budget.
Løsgængeren Peter E. Nielsen mener, at det lover godt for fremtiden, at hele byrådet bakker op om Frederikshavn Kommunes budget for 2021. Den tidligere mangeårige konservative frontfigur i Frederikshavn Kommune vil til gengæld ikke udtale sig om sin egen politiske fremtid.

 

1. december 2019 blev det offentliggjort, at Peter E. Nielsen er fortid i Det Konservative Folkeparti. Han blev vraget som partiets borgmesterkandidat til kommunalvalget i 2021 og valgte derefter at sige farvel og tak. Siden har han været løsgænger i byrådet.

I januar udtalte Peter E. Nielsen til Kanal Frederikshavn, at han forventer at melde sig ind i et nyt parti efter budgetforhandlingerne. De er nu overstået, og Kanal Frederikshavn har blandt andet stillet dette spørgsmål til løsgængeren fra Ålbæk:

Hvornår melder du din politiske fremtid ud?

Peter E. Nielsen har dog - trods flere opfordringer - undladt at besvare spørgsmålet.

De fleste forventer, at Peter E. Nielsen melder sig ind i Socialdemokratiet, hvis linje han har bakket trofast op de seneste år.

Peter E. Nielsen mener langt fra, at Frederikshavn Kommune er i mål med budgettet.

- Men vi har lavet et budget indenfor den økonomiske ramme, vi har til rådighed. Trods det, at vi startede med at dække et stort økonomisk hul af på social- og arbejdsmarkedsområdet, var det første gang i kommunens historie, at vi ikke skule starte med besparelser, men nu turde se fremad, således at der var plads til at få nogle af vores ønsker opfyldt - dette til trods for, at vi har annulleret vores 1% besparelse på Socialudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget, bemærker Peter E. Nielsen.

Han vurderer, at der er mange positive ting i det nye budget.

- Der er blevet plads til et kvalitetsløft på ældre- og handicapområdet, bedre normering i 0-6 års området, en ekstra indsats i to år til et kvalitetsløft på skoleområdet - en indsats, som har trængt sig på i mange år, udtaler løsgængeren.

Og han fortsætter:

- Vi har, grundet besparelser i mange år, været nødt til at prioritere vores midler benhårdt, og derfor har der ikke været råd til at forny og udbygge vores legeredskaber til børn og unge på skoler og i dagtilbud. Det har været så grelt, at man et sted havde et gyngestativ uden gynger, og derfor er jeg super glad for, at der blev plads til en pulje på tre millioner kroner til dette område.

Han hilser også med tilfredshed, at kommunens rekreative havne får ekstra midler.

- Vi har igennem mange år været nødt til at vedligeholde på et absolut minimum, og derfor har disse et efterslæb, og nu hvor vi går i gang med Sæby Havn, har vi i budget-ejerkredsen ønsket, at der laves en fremtidsplan for renovering, udvidelse og udvikling af vores rekreative havne. Dette kan blandt andet inddrage Voerså Havn, Rønnerhavnen og Ålbæk Havn, noterer Peter E. Nielsen.

Ekstra midler til at få borgere i arbejde, udbredelse af biodiversitet, cykelstier, vejarbejde med mere får også plusser i Peter E. Nielsen karakterbog.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close