Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2020 | Af: Michael Frederiksen

Vil nedrive bygning og opføre nyt pizzeria

Bygningen i Vestergade 19 husede tidligere Torvets Ure og Optik.
Vestergade 19 på Sæby Torv er en bevaringsværdig bygning, men Admar Fernandes Rodriques søger om nedrivningstilladelse. Han søger samtidig Frederikshavn Kommune om tilladelse til at opføre en ny bygning med pizzeria i stueplan og en bolig på første sal.

 

Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune behandler sagen i næsten uge. Kommunaldirektør Mikael Jentsch indstiller, at politikerne giver grønt lys til nedrivningen. Det er Sæby og Omegns Bevaringsforening utilfreds med.

Ifølge Admar Fernandes Rodriques er den gule bygning i meget dårlig stand og gennem årene ombygget ad flere omgange, hvor blandt andet vindues- og dørpartier er skiftet, så der kun er to ældre elementer tilbage.

Fagcentret i Frederikshavn Kommune har den holdning, at bygningen ikke indeholder tilstrækkelige bevaringsværdier, selv om ejendommen i Frederikshavn Kommunes SAVE-registrering er vurderet med en bevaringsmæssig værdi 4.

Sæby og Omegns Bevaringsforening kan bestemt ikke anbefale, at ejendommen nedrives. Foreningen skriver til Frederikshavn Kommune:

- Det anføres, at ejendommen er i "meget dårlig stand". En udokumenteret påstand. Som argument for nedrivningen anføres også "manglende fundament". Mange af husene i Sæbys gamle bydel, der endnu ikke er total renoverede, har ikke noget fundament og har ikke haft det i mere end hundrede år. Altså heller ikke noget argument for en nedrivning. Der er i dag ikke mange huse tilbage i Sæbys gamle bydel, der er rimelig autentiske. Derfor vil det være en rigtig dårlig idé at nedrive denne ejendom.

Bevaringsforeningen har intet imod, at der bygges til på bagsiden, men forhuset bør bevares, og eventuelle uheldige elementer af nyere karakter kan passende føres tilbage til oprindelig arkitektur og materialer. Det vil uden tvivl også øge ejendommens værdi, vurderer foreningen.

Hvis politikerne giver tilladelse til nedrivning af bygningen mellem Mr Tage Rasmussen og Nordjyske Bank, skal de straks behandle en ansøgning om tilladelse til opførelse af en ny bygning på 2,5 etager i overensstemmelse med lokalplanens retningslinjer.

Bygningen opføres med en totalhøjde på cirka 10 meter og en facadehøjde på godt 6,2 meter mod Vestergade. Byggeriet udføres med pudsede facader og rødt tegltag. Ingen af de to naboejendomme har indsigelser mod projektet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close