Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.05.2017 | Af: Michael Frederiksen

Vil placere multicenter på bagside af stadion-tribune

Her forestiller 10-12 foreninger sig, at multicentret placeres. Altså i direkte forlængelse - mod syd - af tribunen på Frederikshavn Stadion.
Et nyt moderne multicenter skal placeres på sydsiden af den gamle tribune på Frederikshavn Stadion.

 

Det er i hvert fald arbejdsgruppens foretrukne placering. Det står fast efter et møde onsdag aften i FFK-Centret, som havde deltagelse af et halvt hundrede personer fra de 10-12 foreninger, der indtil videre har tilkendegivet, at de ønsker at blive en del af multicentret.

Den nuværende idé går ud på udnytte tribunen og måske komme helt op på taget af tribunen og bygge videre ud mod syd, hvor der i dag ligger en fodboldbane. Her kan man forestille sig, at medlemmerne eksempelvis kan spinne på toppen med udsigt til både hav og bakker. Taget skal beklædes med solceller, så der bliver tale om et nul-energi-center.

På mødet i onsdags blev der nedsat fem arbejdsgrupper, og samtidig valgte Frederikshavn Ungdoms Fællesråd at trække sig ud af arbejdet.

- Vores del af arbejdet er færdigt. Vi har fået 10-12 foreninger til at gå sammen om dette spændende projekt, og de skal nu bære projektet videre. Det kommer til at ske med Frederikshavn Firmaklubber i spidsen, udtaler FUF's formand, Henrik Carlsen.

Han vurderer, at multicentret vil koste 60-80 millioner kroner. Fonde skal være med til at finansiere en stor del af byggeriet, så beløbet afskrækker ikke FUF-formanden. Han peger på, at foreningerne i dag har årlige huslejeudgifter på omkring 2,5 millioner kroner, som i stedet kan bruges til at betale renteudgifter.

Initiativgruppen drømmer også om, at Frederikshavn Kommune vælger at investere i et nyt sundhedscenter, som i givet fald kunne få plads i multicentret. Sundhedscentret i Frederikshavn ligger p.t. i lejede lokaler på Nytorv, hvor det dog kniber med pladsen.

- Flere placeringer har været i spil, men vi foretrækker denne model. Det er i midtbyen og tæt på Arena Nord. Måske kan vi også udnytte parken over mod Råholtvej bedre, siger Henrik Carlsen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close