Gå til hoved-indhold
30. oktober 2023 - kl. 00.10

Vil se det sort på hvidt, at Solsikken ikke rammes af besparelser

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

- Vi er naturligvis glade for, at borgmester Birgit S. Hansen skriver, at det aldrig har været politikernes hensigt at ramme de handicappede med besparelserne på klubområdet. Vi vil dog gerne se det sort på hvidt, at Solsikken ikke rammes, før vi fejrer det.

Sådan siger Karina Overby, mor til Maja, som går i specialinstitutionen Solsikken på Toftegårdsvej i Frederikshavn - et fritids- og klubtilbud for børn og unge med svære generelle udviklingsvanskeligheder i alderen 11 til 18 år.

På vegne af forældregruppen skrev hun i går et indlæg, hvor hun gav udtryk for bekymring over, at der skal spares en medarbejder væk.

- Bliver Solsikken udelukkende et sted, hvor man opbevarer/gemmer de handicappede børn og unge væk?, spørger Karina Overby.

Borgmesteren reagerede hurtigt.

"Det har aldrig været vores hensigt at ramme børn og unge med handicap. Vi har derfor besluttet at lave en gennemgang af vores klubtilbud på børne- og ungeområdet", lød det fra Birgit S. Hansen, som udtalte sig på vegne af alle partier bag budgettet for 2024.

Karina Overby vil se det, før hun tror på det.

- Vil det sige, at borgmesteren kan garantere, at det beløb på 200.000-300.000 kroner, som som vi har hørt, at Solsikken skal spare, er taget af tegnebrættet? Og kan borgmesteren garantere, at Solsikken som specialinstitution er taget ud af ligningen, når klubtilbudene skal gennemgås?, spørger Karina Overby.

Hun hilser i øvrigt borgmesteren fra datteren Maja med ønsket om, at Birgit S. Hansen besøger børnene i Solsikken.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...