Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.06.2022 | Af: Peter Marquard

Virksomheder skal snart sortere 10 typer affald

Dennis Pilgaard, Engsig Kontor: - Vi har gennem længere tid både rådgivet om og leveret komplette løsninger til virksomheder og uddannelsesinstitutioner.
Når rådhusklokkerne lyder ved årsskiftet til 2023, er det et krav, at arbejdspladser sorterer husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger.

 

Det er typisk affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger. I alt er der tale om 10 typer affald fra mad, papir, pap, glas, metal, plast, mad og drikkekartoner, farligt affald og restaffald.

- Desuden skal tekstilaffald sorteres i løbet af 2023, og det bliver et lovkrav for alle virksomheder. Mange virksomheder er allerede på forkant, og vi har gennem længere tid både rådgivet om og leveret komplette løsninger til virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Det gælder både simple løsninger samt brugbart inventar til formålet, fortæller Dennis Pilgaard fra den lokale kontorforsyning Engsig Kontor.

Miljøstyrelsen har udgivet en tjekliste, så du som virksomhed kan komme nemt i gang med den nye affaldssortering. Tjeklisten kan downloades her.

- Desuden tilbyder Engsig Kontor, at du som virksomhed gratis kan downloade piktogrammer med de forskellige kategorier af affaldssortering, siger Dennis Pilgaard.

Piktogrammer kan downloades her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close