Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Virtuel undervisning på to htx-studieretninger

HTX Frederikshavn går virtuelt. To studieretninger udbydes med virtuelle undervisningsdage.

 

Undersøgelser fra Dansk Evalueringsinstitut EVA og erfaringer fra de seneste to år viser, at nogle elever trives med virtuelle skoledage, og derfor tilbyder htx Frederikshavn to nye studieretninger, hvor én dag om ugen gøres virtuel.

Vicerektor Lene Faurholt fra htx Frederikshavn fortæller:

- Langt de fleste af vores elever foretrækker undervisning på skolen fremfor virtuel undervisning, hvor man sidder hjemme. Men vi kan se, at der er en relativt stor gruppe elever, som faktisk trives med det virtuelle og får mere ud af undervisningen på den måde. De får simpelthen bedre karakterer. Vi mener derfor, at det giver mening at tilbyde studieretninger, hvor en dag om ugen er virtuel. Vi tilbyder det på studeretningen Science & Engineering samt Verdensklassen, som er en ny studieretning med fokus på FN’s Verdensmål.

Lærernes erfaringer fra den virtuelle undervisning bakkes op af undersøgelser fra EVA, som løbende har udgivet publikationer om emnet. Deres konklusion er i store træk, at virtuel undervisning har skabt nogle helt nye undervisningsmuligheder, hvor især nogle elevers præstationer ændres. Af mange forskellige grunde trives nogle elever bare bedre med undervisning i et virtuelt miljø end andre. De føler sig for eksempel mere trygge, kan koncentrere sig bedre og har nemmere ved at begå sig i gruppearbejde på denne måde.

Lene Faurholt fortæller også, at hos htx Frederikshavn har man – som alle andre – arbejdet med virtuel undervisning gennem hele COVID19-krisen, og man er efterhånden helt tryg ved det. Fra at være en nødløsning er virtuel undervisning nu et reelt alternativ, som benyttes i stor udstrækning i den almindelige undervisning,. Og nu kommer det altså på skoleskemaet hos htx Frederikshavn - covid19-krise eller ej.

Htx Frederikshavn holder infoaften 24. januar på Hånbækvej 50 i Frederikshavn fra. kl. 17.00 til 19.30.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close