Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.08.2022 | Af: Michael Frederiksen

VM i Iscenter Nord uden frederikshavnere på isen

Det bliver desværre uden frederikshavnere på isen, når Danmarks kvindelandshold i ishockey i slutningen af august og begyndelsen af september har hjemmebane ved VM i Frederikshavn.

 

Landstræner Björn Edlund har udtaget sin trup, som blev offentliggjort i dag, og der blev ikke plads til den 24-årige back Sofia Borup Baggesen, der begyndte sin karriere i Frederikshavn, men nu bor i København, hvor hun ved siden af sin topseriøse indgang til ishockeysporten studerer på CBS. Hun har netop afsluttet sin bachelor i HA Almen Erhvervsøkonomi. Efter sommerferien begynder hun på Finance and Strategic Management.

VM-turneringen, der tæller 10 hold, spilles i Frederikshavn og Herning. Danmark har hjemmebane i Frederikshavn i gruppespillet, hvor fem hold dyster om tre pladser i kvartfinalen og om at undgå sidstepladsen, der betyder nedrykning til Division I.

Danmark spiller sin første kamp mod Sverige 25. august og har derefter yderligere tre kampe i Pulje B mod Tjekkiet, Ungarn og Tyskland.

Efter en intensiv træningslejr og to kampe mod Ungarn i den forgangne weekend, som blev vundet med 2-1 og 3-2, har landstræner Björn Edlund nu udtaget sin trup, som består af 23 spillere i alt.

Edlund spiller sin første VM-turnering med det danske landshold, men kender efterhånden sin trup rigtig godt efter flere træningslejre i 2022.

- Jeg er meget tilfreds med den trup, vi kan præsentere ved VM. Det er en god blanding af unge spillere, som er sultne, og mere erfarne spillere, som har prøvet at spille både OL og VM på højeste niveau. Vi kommer lige fra en god træningslejr, hvor vi fik svar på en del spørgsmål og vi føler os trygge før VM. Vi er spændte og klar på det, der venter og håber på stor opbakning fra et entusiastisk publikum, siger han.

Danmark møder de forsvarende olympiske mestre og verdensmestre fra Canada i en testkamp 20. august, og dagen efter møder Danmark Finland – nummer tre på verdensranglisten – i træningskamp nummer to op til VM. Begge kampe spilles i Rødovre.

Danmarks VM-kampe spilles som følger:
25. august 19:30 mod Sverige (Frederikshavn)
27. august 19:30 mod Tjekkiet (Frederikshavn)
28. august 17:00 mod Ungarn (Frederikshavn)
30. august 19:30 mod Tyskland (Frederikshavn)

Pulje A spilles i Herning, Pulje B i Frederikshavn. Tre kvartfinaler i Herning, der også er vært for slutkampene. En kvartfinale i Frederikshavn, hvor der ligeledes er placeringskampe.


Den danske trup til VM ser således ud: 

Mål:
Lisa Jensen (Malmö Redhawks)
Cassandra Repstock-Romme (Hvidovre IK)
Mille Kieler Jensen (Odense IK)

Backs
Amanda Refsgaard (Rødovre Mighty Bulls Q)
Josephine Asperup (Malmö Redhawks)
Sofie Skott (University of Vermont)
Emma Russell (Rødovre Mighty Bulls Q)
Amalie Andersen (University of Maine)
Simone Jacquet Thrysøe (Aalborg)

Forwards
Julie Oksbjerg (Odense IK)
Josefine Jakobsen (Djurgårdens IF)
Josefine Høegh-Persson (Luleå IF)
Mille Kunnerup Sørensen (Malmö Redhawks)
Nicoline Jensen (Rødovre Mighty Bulls Q)
Silke Lave Glud (Malmö Redhawks)
Lilli Friis-Hansen (Rødovre Mighty Bulls Q)
Julie Østergaard (Hvidovre IK)
Michelle Weis (Malmö Redhawks)
Mia Bau Hansen (Malmö Redhawks)
Michele Brix (Odense IK)
Nathalie Perry (Malmö Redhawks)
Sofia Skriver (Luleå IF)
Maria Holm Peters (Odense IK)

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close