Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.11.2022 | Af: Andreas O. Hansen / Foto: Helle Krag Hornshøj

WH besejrede Rødovre og tog sjette sejr i træk

Kampjubilar Christopher Frederiksen blev hyldet inden opgøret, og han kvitterede med stav på tre af høgenes fem scoringer i aften. Foto: Helle Krag Hornshøj
Fredag aften vandt Frederikshavn White Hawks 5-2 hjemme over Rødovre Mighty Bull. Høgene havde det ikke nemt med gæsterne, som fightede hårdt, og kampen var også helt lige frem til midt i tredje periode, hvor White Hawks for alvor tog over og gik fra 2-2 til 5-2.

 

Den unge tjekke Michal Vagner fik igen chancen i tredjekæden med Thomas Søndergaard og Daniel Madsen. Hans landsmand, Radek Cip, var tilbage efter en længere skadespause. Det samme gjaldt Jonas Jakobsen. De to fandt plads i fjerdekæden med Nikolaj Boelsmann Kristensen.

Høgene satte gang i målscoringen efter bare et minut og 26 sekunder, da Christopher Frederiksen, med en baghåndsafslutning sendte pucken i et helt åbent mål - forarbejdet stod Aleksi Halme for.

Rødovre kom dog hurtigt igen, og efter to stolpeskud, i powerplay, kunne Mads Eller løfte en retur op i nettaget, efter en stor redning fra Tadeas Galansky - 1-1 efter fire minutter.

Herfra var spillet en rodet omgang, hvor White Hawks havde store problemer med at spille sig frem til gæsternes mål. Rødovre stod godt i egen zone samtidig med, at de på hurtige omstillinger og høj forechecking faktisk fik de største målchancer.

Tadeas Galansky holdt dog stand - en enkelt gang med et hårdt skud på hjelmen, der kortvarigt sendte tjekken til tælling. Derfor forsat 1-1 efter de første 20 minutter på en helt lige skudstatstik (8-8).

Ligesom i første periode skulle White Hawks ikke bruge mere end halvandet minut af anden periode til at score til 2-1. Denne gang var det Aleksi Halme, der sendte pucken i kassen, tæt op af fjerneste stolpe, på forarbejde af Christopher Frederiksen.

Men også Rødovre gjorde kunsten efter og fik hurtigt udlignet til 2-2. Og nok engang var gæsterne først på en Galansky-retur tæt foran mål - Christopher Alexander Rübenach lagde pucken i det tomme mål i tiden 24.35.

Høgene fik deres første powerplay efter seks minutter, men WH har fået en skidt tildens til at afslutte alt for lidt på mål - et enkelt skud blev det til i de to minutters overtal.

Straks Rødovre blev fuldtallig, fik de en kæmpe chance, da Jaeden Martin hoppede ud fra straffeboksen og kørte 2-imod-0 med Sebastian Böll. Sidstnævnte fik heldigvis ikke ordentlig ram på pucken, så den gik lige forbi ydresiden af stolpen.

Modsat kom Jesper Jensen frem til en fri afslutning, men den havde William Rørth stok-handsken på.

Bortset fra denne chance kunne hjemmeholdet ikke rigtig finde melodien i deres spil. Det fik også Pelle Hånberg til at tage time-out med otte minutter igen af perioden.

WH var tæt på i et stort klumpspil, men William Rørth hev en feberredning op af ærmet da han, liggende, fik lagt staven på isen og stoppede Christopher Frederiksen chance lige på målstregen.

Rørth voldte igen hjemmeholdet problemer, da førstekæden fik sat en godt pres op, og Sebastian Brinkman kom frem til en god afslutningsmulighed - ja, det gentog sig faktisk også i førstekædens næste skifte.

Derfor forsat 2-2 efter anden periode på en skudstatistik, White Hawks nu førte 22-19.

Høgene fik tidligt i tredje periode powerplay, men rigtig farligt blev det aldrig. De fik chancen igen efter syv minutter, og imens man sad og savnede en spiller med et hammer af et slagskud, sendte Christopher Frederiksen en blød afslutning på mål, og den fik Daniel Madsen styret forbi William Rørth til 3-2.

Målet tændte både WH og de 1207 tilskuere, og kort efter sendte Daniel Trkulja pucken direkte op på overliggeren, efter Radik Cip havde ført den helt frem til mål.

Høgene forsatte herfra med at dominere og havde for første gang for alvor styr på gæsterne. I powerplay blev det også 4-2, da Aleksi Halme stod fri i slottet og svirpede pucken i mål med to minutter igen.

Rødovre faldt helt sammen kort efter, da Daniel Trkulja, fra bag mål, fandt en fri Radik Cip i slottet, som klappede til pucken første gang og lukkede og slukkede til 5-2.

Høgene skal i aktion igen torsdag 24. november i Esbjerg med kampstart kl. 19:00. Vestjyderne vandt i aften overraskende over Herning.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Helle Krag Hornsh?j

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close