Gå til hoved-indhold
12 september. 2022

WH-kaptajn på hospitalet i 2-1 sejr efter straffeslag

  • 1 af 2
    FOTO: Danmarks Ishockey Union
  • 2 af 2
    Jesper Jensen udgik i første periode efter en hård tackling, der sendte kaptajnen på hospitalet. FOTO: Danmarks Ishockey Union
Af: Andreas O. Hansen

Mandag aften vandt Frederikshavn White Hawks 2-1 efter straffeslag i Rødovre. Linus Lundberg stod for høgenes enlige scoring i ordinær tid, mens finnen Aleksi Halme blev matchvinder med sin scoring på straffe. Kaptajn Jesper Jensen røg på hospitalet efter en hård tackling i første periode.

Svenske Daniel Trkulja var tilbage efter sygdom, og dermed manglede kun en skadet Jonas Jakobsen i holdopstillingen. På mål var Tadeas Galansky igen førstevalg.

Første periode var bestemt ikke nogen succes for høgene. Efter bare 50 sekunders spil bragte Rødovre sig foran 1-0. WH-backen Jesper Dahlroth faldt, lettere komisk, på blå linje og pludselig var der masser af plads til en 2-mod-0 kontra til hjemmeholdet.

Her nettede Johan Lundgren - lejesvend i WH i slutspillet i den forgangne sæson - sikkert, da han blev spillet fri ved modsatte stolpe af Miro-Pekka Saarelainen.

White Hawks fik en gylden mulighed for at slå tilbage hurtigt, i  et fire minutters overtal. Det blev dog aldrig rigtigt farligt og Rødovres 19-årige keeper Louis Ingvordsen blev ikke for alvor testet.

Med fem minutter igen af perioden så det rigtig grimt ud, da Christian Juhl Thunbo sendte Jesper Jensen hårdt i isen, og alle kunne se, den var gal, og der blev straks råbt efter hjælp til høge-kaptajnen.

Imens der var stille i Rødovre Centrum Arena, blev Jesper Jensen hjulpet blødende fra isen, og han måtte videre til behandling på hospitalet. Det lignede en al for voldsom, høj og sen tackling fra Christian Juhl Thunbo, men ingen af de fire dommere så noget - så det ligner i stedet en situation, der kan få et efterspil.

White Hawks sluttede perioden i undertal, og det gav et par farlige situationer foran Tadeas Galansky, men pausehornet kom tiltrængt for høgene.

1-0 efter de første 20 minutter på en skudstatistik, WH vandt 9-5.

Rødovre startede anden periode bedst med et par farlige muligheder, og efter seks minutter var stolpen med høgene. Men som perioden skred frem, overtog White Hawks, og så tilfaldt de store muligheder gæsterne.

Først stod Mads Falborg Iversen alene foran Louis Ingvordsen med skød forbi mål. Senere var det Thomas Søndergaard, der fik en friløber, men baghånden blev sendt langt over mål.

Midtvejs lykkede det høgene at få udlignet, da backen Linus Lundberg tog et skøjtetag over blå linje, og med et håndledssvirp sendte han den højt i målet.

Høgene sad på det meste af spillet perioden ud, men 1-1 forblev stillingen efter 40 minutter. Skudstatistikken var også helt lige på 19-19.

Tredje periode bød ikke på kønt spil, og det meste af perioden var en kedelig og sløv omgang. WH fik powerplay med ni minutter igen, men det overlevede Rødovre uden store problemer.

Med fem minutter igen sendte Johan Lundgren pucken på stolpen, da han fik frit løb på mål efter koks i WH-forsvaret. Det var periodens største chance, som forblev målløs og med 1-1 på måltavlen, skulle kampen afgøres i overtid.

I overtiden var hjemmeholdet farligst og fik også muligheden i powerplay. Christopher Frederiksen fik her en friløber, men Louis Ingvordsen greb ham ud, så der måtte straffeslag til.

Her scorede Radek Cip og Aleksi Halme, mens Tadeas Galansky kun lukkede en enkelt ind. Dermed tog White Hawks sejren og det ekstra point.

Beskedne 617 tilskuere var på plads i Rødovre. 

Først om en uge skal høgene i kamp igen, når de mandag 19. september kl. 19 hjemme tager imod Esbjerg Energy.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...