Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.10.2021 | Af: Andreas O. Hansen

WH på førstepladsen efter debutmål et sekund før tid

Mandag aften dannede Nordjyske Bank Arena ramme om et underholdende og spændende lokalbrag mellem Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates. Et vigtig opgør om point til Final4-regnskabet, men også en kamp om førstepladsen i den samlede stilling. Her trak White Hawks det længste strå med en 2-1-sejr efter en heroisk fight, som blev afgjort et sekund før tid.

 

White Hawks nye lejesvende, finnen Aleksi Halme og letten Kirils Galoha, var begge klar til opgøret. Aleksei Halme trådte ind i andenkæden med Mark McNeill og Lucas Andersen, mens Kirils Galoha spillede i tredjekæden med Thomas Søndergaard og Oliver Anker. Elias Ulander, der udgik i lørdags, var tilbage i opstillingen, hvor Niklas Pavel dog manglede af ukendte årsager. Tadeas Galansky startede igen på mål.

WH leverede en god og livlig start på kampen. Jesper Jensen var tæt på med en styring forbi mål efter tre minutter, og kort efter forsøgte kaptajnen med en first-timer i en kontra.

Høgene holdt et godt pres, så også Sebastian Brinkman, der i dag spillede back, fik sendt en farlig afslutning afsted fra blå linje - godt spillet op af Mark McNeill.

Det lå i kortene, at hjemmeholdet skulle sætte det første mål i kassen, og det gjorde WH også, helt fortjent, efter otte minutter. Christopher Frederiksen tog pucken fra en Aalborg-spiller i slottet og lagde den op i målhjørnet med baghånden.

Aalborg var tæt på en udligning to minutter efter, men to-tre hurtige reaktioner fra Tadeas Galansky forhindrede gæsterne i at få pucken i mål.

White Hawks fik ikke udbytte af et powerplay med ni minutter tilbage af perioden, inden en liggende Tadeas Galansky leverede en feberredning med stok-handsken med fem minutter igen.

Stillingen efter de første 20 minutter forblev derfor 1-0 til høgene, som også førte skudstatistikken 8-3 efter en god periode.

Elias Ulander var tæt på at forære Aalborg udligningen, da han få sekunder inde i anden periode serverede pucken direkte til Lasse Bo Knudsen, som stod fri til afslutning. Det var starten på 20 minutter, hvor Aalborg var langt bedre med.

George Sørensen i gæsterne mål var også høgenes onde ånd flere gange i aften. Først leverede Sørensen en stor dobbelt redning, da Jesper Jensen og Radim Piroutek kom afsted på en 2-imod-1, hvor sidstnævnte afsluttede to gange. Det samme gentog sig da først Jesper Jensen og efterfølgende Mark McNeill kom alene afsted mod Aalborg-keeperen senere i perioden.

Lige så heldig så Tadeas Galansky ikke ud i 33. minut, da Aalborg udlignede til 1-1. Jeppe Jul Korsgaard sendte en blød puck på kassen, langt ude fra, og den gik via stolpen i mål. Forinden havde tjekken ellers leveret et par gode redninger, og hjemmepublikum var i gang med at hylde ham, da målet faldt.

White Hawks var tæt på at bringe sig foran flere gange sidst i anden periode efter en enorm arbejdsiver. Pucken dansede i gæsterne målfelt, og George Sørensen agerede Aalborgs rednings- og sprællemand. En afslutning fra Aleksi Halme gav en farlig retur, der strøg lige igennem målfeltet med tre minutter igen - desværre manglede det sidste held også for hjemmeholdet.

Derfor var stillingen forsat ugjort efter 40 minutters spil og White Hawks havde nu kun et lille forspring på skudstatistikken, som de førte 19-17.

Tadeas Galansky indledte tredje periode med et par gode redninger, da Aalborg kom ud som det farligste hold, og høgene havde givet initiativet til gæsterne. En tynd udvisning til Kirils Galoha gjorde heller ikke presset mindre efter fem minutter.

Heldigvis holdt WH's boks stand, men gæsterne forsatte presset, og høgene var i store vanskeligheder. Jari Pasanen måtte kalde til time-out med ni minutter igen. Bare en enkelt afslutning havde hjemmeholdet spillet sig frem til indtil da.

Første reelle høge-chance i tredje periode faldt med seks minutter igen, da Lucas Andersen skar ind foran mål. En gylden mulighed blev det også til i powerplay med fem minutter igen - desværre fik man intet ud af overtal-situationerne, så det lignede en afgørelse i overtid.

Men endelig tilfaldt det held høgene, som så mange gange har ramt dem den modsatte vej - en afgørende scoring med bare et sekund igen. Enormt forarbejde fra Lucas Andersen sendte Aleksi Halme fri i slottet, og finnen kvitterede med en debutscoring til et kæmpe jubelbrøl - hans dag startede i øvrigt i nat med flyafgang fra Finland, inden han ramte Frederikshavn.

Den endelige afgørelse blev dog trukket lidt, da gæsterne tog challenge på scoringen, som skulle ses igennem for offside. Dommeren fandt dog ikke anledning til at annullere målet, og White Hawks tog sejren på 2-1 og den aktuelle førsteplads i Metalligaen. 

Det helt uvante tidspunkt for et lokalbrag, mandag aften kl. 18, ødelagde ikke stemningen fra de i alt 1522 tilskuere. Helt tydeligt at se, at når høgene leverer stor fight på isen, så stiger stemningen i Nordjyske Bank Arena.

White Hawks næste kamp spilles på lørdag kl. 19.00, når de besøger Rungsted Seier Capital.

Mads Larsen, Christian Mieritz, Aleksandr Bumagin, Mikkel Bertelsen og Nikolaj Krag og manglede forsat hos høgene, som altså desuden måtte undvære Niklas Pavel i aften.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close