WH slog Rungsted i Frederiksens comeback

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Christopher Frederiksens fik et drømmecomeback i den hvide White Hawks-trøje, da høgene fredag aften erobrede sæsonens første sejr over Rungsted Seier Capital. Det skete efter en alt for spændende tredje periode, hvor White Hawks var tæt på at smide en 4-0-føring.

- Det var dejligt at kunne hjælpe holdet, men det blev lidt for spændende til sidst. Vi blev alt for passive og bange for at spille vores chance, sagde Christopher Frederiksen til TV2 Sport.

Han afslørede, at han konditionsmæssigt var fint med, men timingen mangler lidt.

Christopher Frederiksens tilbagevenden skabte fire nye kæder i forhold til søndagens 7-2-sejr over bundholdet Odense. Frederiksen gled direkte ind i førstekæden og skubbede Lucas Andersen ned i andenkæden. Dermed røg Sebastian Brinkman ned i fjerdekæden. Det samme gjorde Gorm Topholt, hvilket gav plads til Mikkel Bertelsen i tredjekæden. Christian Dreier røg helt ud af truppen.

Det var officielt fjerde møde mellem Frederikshavn og Rungsted i denne sæson. Den ene kamp blev dog ikke spillet på grund af den nordjyske nedlukning. De to andre vandt nordsjællænderne med 4-1 og 7-1, så aftenens WH-gevinst på 4-3 giver virkelig optimisme i WH-lejren.

Christopher Frederiksen scorede til 1-0 efter otte minutter. Sammen med Thomas Søndergaard stod han fint i skudlinjen, da Mads Larsen fyrede den af, og Frederiksens store smil bag fuldskægget afslørede, at han var målscorer.

30 sekunder senere blev det 2-0. Christopher Frederiksen assisterede til Christian Mieritz, hvis afslutning fra blå linje sejlede i kassen bag den unge andenmålmand, David Grubak. En perfekt WH-start, som - sammen med en hård tackling fra Gorm Topholt - frustrerede Rungsted-spillerne.

Det gav gæsterne chancen 5 mod 3, og bare 19 sekunder inde i anden periode øgede Mads Larsen til 3-0 - efter fint opspil af Thomas Søndergaard og Jesper Jensen. Mads Larsen skyder, som en hest spark, og hans hårde og præcise afslutninger udløser nærmest med statsgaranti scoringer i alle kampe.

Stor effektivitet igen i aften hos White Hawks, som var bagud 15-27 i skudstatikken, men førte 4-0 efter anden periode. Nikolaj Krag scorede det fjerde i tiden 37:54. Først blev hans afslutning reddet af David Grubak. Returen lavede han en smart en skudfinte med, inden han scorede på sin gamle hjemmebane.

Det lignede en stensikker sejr, for selv om hjemmeholdet havde flest afslutninger, havde WH-keeper Mathias Seldrup fået det rigtige ben ud af sengen i dag. Han havde mange fine redninger.

Seldrup blev dog passeret bare 14 sekunder inde i tredje periode. Et WH-pucktab på vej frem blev straffet effektivt af Nichlas Hardt. Han var også manden bag reduceringen til 2-4 i tiden 45:26, da han - noget højt viste tv-billederne - fik staven på Morten Jensens afslutning fra blå linje.

White Hawks var på hælene og spillede for passivt. Nu reddede stolpen frederikshavnerne, men det blev 3-4, da kampuret viste 51:51. Den tidligere WH-spiller Marcus Olsson udnyttede en "stor" retur fra Mathias Seldrrup. Puha, 4-0 var blevet til 4-3, og whisky-drengene pressede høgene hårdt. Timeout fra Jari Pasanen.

Sebastian Brinkman og Mike Hammond kunne have lukket kampen, men gjorde det ikke. Med godt to minutter tilbage tog Rungsted sin målmand ud til fordel for en ekstra markspiller. Det blev ét stort powerplay, og med 25 sekunder igen fik Morten Jensen chancen, men Mathias Seldrup havde frit udsyn og reddede flot.

Kort efter kunne man se en jublende Seldrup lette fra isen, da slutsignalet lød. Endelig lykkedes det at få skovlen under Rungsted Seier Capital. Det var første WH-sejr over Rungsted siden Final 4-finalen for over 11 måneder siden.

Næste opgave for White Hawks er søndag eftermiddag hjemme mod Rødovre, hvis vel at mærke gæsterne kommer. Holdets seneste kampe er blevet aflyst på grund af COVID-19 i truppen.