Gå til hoved-indhold
10 marts. 2023

WH-træner: Vi tror på, at vi kan klatre i bjerge

  • 1 af 2
    FOTO: Helle Krag Hornsh?j
  • 2 af 2
    Cheftræner Pelle Hånberg: - Men vi har en gruppe af spillere, som bliver tættere og tættere, og det vigtigt i denne fase af sæsonen. Det handler om at have det bedste hold. Foto: Helle Krag Hornshøj
Af: Michael Frederiksen / Foto: Helle Krag Hornshøj

- Vi skal bestige syv bjerge og være smartere end Herning, når vi klatrer, således at vi fire gange når først op og sætter flaget.

Sådan beskriver cheftræner Pelle Hånberg, Frederikshavn White Hawks, drømmescenariet inden aftenens første af op til syv kampe i kvartfinaleserien mod Herning Blue Fox.

Eksperter spår White Hawks tæt på nul chancer for at levere overraskelsen mod Herning Blue Fox.

- Jeg er glad for, at disse eksperter ikke er trænere. Det er en ny fase af turneringen, som begynder i aften. Her spiller det mentale en afgørende rolle. Hvem har spillerne, som virkelig vil fighte? Vi tror på, at vi kan klatre i bjerge, fastslår Pelle Hånberg.

Han indrømmer gerne, at Herning spiller for spiller er bedre end Frederikshavn.

- Men vi har en gruppe af spillere, som bliver tættere og tættere, og det vigtigt i denne fase af sæsonen. Det handler om at have det bedste hold, pointerer Pelle Hånberg.

Grundspillets seks indbyrdes opgør endte med én sejr til White Hawks. Høgene slog et svækket Herning-hold med hele 6-1 - sæsonens største WH-sejr. I de andre kampe tabte Pelle Hånbergs tropper med 0-2, 0-2, 2-6, 1-3 og 0-3.

- Har vi været udspillet? Nej, det har været rimeligt tætte kampe, vurderer den svenske cheftræner.

Han har i aften igen Daniel Trkulja og Tadeas Galansky til disposition. De var ikke med i grundspillets sidste par kampe mod Herlev Eagles og Odense Bulldogs. Pelle Hånberg vurderede, at den stærke tjekkiske keeper havde brug for at hvile sin krop, så han er 100 procent klar til kvartfinaleserien mod Herning.

- Her var det dejligt at se, at Kevin (Frydkjær, red.) stod to gode kampe. Vi har to målmænd, som er klar til kvartfinalerne, konstaterer Pelle Hånberg.

Hvad bliver det sidste, du siger til spillerne i aften, inden de skøjter på isen i KVIK Hockey Arena?


- Fight for hinanden, gør fans og sponsorer stolte, spil disciplineret og nyd øjeblikket.

Især disciplin er et nøgleord mod Herning, vurderer Pelle Hånberg. Dumme udvisninger er forbudt mod grundspillets nr. to.

Der er kampstart i Herning kl. 19.00. Anden kamp spilles søndag kl. 15.00 i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...