Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.11.2020 | Af: Marcus Linkhorst

What the Fock: Ingen kan redde Alternativet

Josephine Fock ses her sammen med Mark Jewkes fra Alternativet i Frederikshavn.
Den 17-årige handelsskoleelev Marcus Linkhorst fra Elling drømmer om at arbejde inden for politik og kommunikation. Han blogger på Kanal Frederikshavn om politik.

 

Kan I huske dengang, at alle snakkede om præsidentvalget i USA? Det var i sidste uge. Nu snakker alle om det grundlovsbrud, regeringen har lavet, og som har sendt dem ud i en storm, der er den største siden valget, hvor de overtog magten. Men nu er det Alternativet, der trækker overskrifter.

Josephine Fock - partiets politiske leder - har nemlig valgt at trække sig med øjeblikkelig virkning. "What the Fock", tænker jeg bare. Jeg var udmærket klar over, at projektet ikke længere har gang på jord. Josephine Fock startede sin periode som leder med anklager om dårlig ledelse, og så gik det galt. De mistede nemlig i marts fire ud af fem folketingsmedlemmer, og siden har de i alle meningsmålinger været langt under spærregrænsen.

Jeg havde dog ingen ide om, at Josephine Fock skulle give op på projektet. Men det giver god mening, at hun gør. Hun kunne - ifølge hende selv - ikke samle partiet. Men hvem kan overhovedet det? Ikke nogen, tror jeg. Efter at have forladt Alternativet har Uffe Elbæk, Sikander Siddique og Susanne Zimmer stiftet Frie Grønne, og Rasmus Nordqvist er taget til SF. Desuden er Veganerpartiet blevet opstillingsberettiget til Folketinget næste valg. Så hvad er der tilbage for Alternativet? Ingenting. Alle har taget den klimadagsorden, Alternativet startede i dansk politik. Alle Folketingets partier - pånær LA og Nye Borgerlige - er med i klimaloven, der skal reducere Danmarks CO2-udledning med 70 procent i 2030 sammenlignet med niveauet i 1990.

Så konklusionen er, at Josephine Fock giver op på det projekt, der ikke havde nogen gang på jord - længere. Hun var nemlig selv med til at starte Alternativet, og partiet blev valgt ind med ni mandater i 2015. "Hvor var det crazy", som Uffe Elbæk jublede. Nu lægges partiet mere eller mindre endegyldigt i graven. Der er ikke en, der kan redde Alternativet fra den krise, de er i.

Og mon ikke Torsten Gejl søger videre til Frie Grønne eller et af de andre partier, der står meget fast på klimadagsordenen? Det ville give mening.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close