Gå til hoved-indhold
19. september 2023 - kl. 21.09

White Hawks smed en tre måls føring og tabte efter straffeslag

  • 1 af 1
Af: Andreas O. Hansen

Tirsdag aften tabte Frederikshavn White Hawks 4-5 efter straffeslag, da de hjemme i Nordjyske Bank Arena tog imod Herning Bluefox. White Hawks var ellers foran 4-1, inden Herning i tredje periode fik vendt det hele og udlignede til 4-4 i det sidste sekund. Efter straffeslag tog midtjyderne sejren og det sidste point.

Det var to hold, der ikke har fået den ønskede start på sæsonen, som mødtes tirsdag aften i Frederikshavn.

Guldfavoritterne fra Herning havde tabt fire ud af deres fem første kampe, mens høgene endnu ikke havde taget en sejr efter tre kampe. Dermed lå WH placerest sidst i tabellen - som det eneste hold uden point.

Samtidig var der gensyn med sidste sæsons træner i White Hawks, svenske Pelle Hånberg, som nu står i spidsen for midtjyderne, og han fik først noget at glæde sig over. Mathias From kunne nemlig efter blot 59 sekunder bringe Herning foran 1-0. Høge-defensiven svigtede, og den tidligere frederikshavnerdreng kunne stå umarkeret i venstre side til at hamre pucken ind bag en chanceløs Tadeas Galansky.

Sebastian Holm-Pedersen - tilbage på holdet i aften - bragte balance i regnskabet halvejs i perioden, da hans afslutning fra slottet gik højt i målet. Det lignede pucken ramte en Herning-stav på vejen og dermed snød unge Valdemar Andersen i gæsternes mål. I øvrigt lillebror til målmand Frederik Andersen, som mange husker fra sin tid i Frederikshavn og nu en stor karriere i NHL.

Det var ikke skøn-hockey, første periode bød på, men der blive kæmpet for sagen. Derfor kunne Thomas Søndergaard også bringe høgene foran 2-1 med fire minutter igen til pausen. På et tørt hug sendte Søndergaard pucken op i fjerneste målhjørne.  Det var anden kamp i træk, at 7'eren var på pletten.

2-1 forblev stillingen efter 20 minutter, hvor skudstatistikken hed 9-6 til White Hawks.

Emil Marcussen var tæt på at bringe hjemmeholdet yderligere foran på en friløber tidligt i anden periode. Pucken kom også forbi Valdemar Andersen, men lagde sig på målstregen, tæt op ad den ene stolpe.

Efterfølgende overlevede White Hawks to udvisninger, hvor der kortvarigt blev spillet 5 imod 3. En enkelt gang var Tadeas Galansky helt ude og sprælle og reddede flot både skud og retur.

Straks efter var det Hernings tur til at dumme sig med to dumme udvisninger, og det udnyttede  White Hawks langt bedre. Tæt foran mål løftede Todd Winder pucken og i nettaget i 5 imod 3 - ni minutter spillet af anden periode.
   
En tåbelig slashing udvisning fra gæsternes målmand gav White Hawks endnu et 5 imod 3 overtal, som de igen udnyttede på fornemste vis. Rasmus Lahnaviik scorede til 4-1, assisteret af Todd Winder.

Høgene forsatte med at presse hårdt på i flere gode momenter, men helt ufarlige var gæsterne ikke. Tadeas Galansky stod en flot kamp og var foreløbelig en hård nød og knække i aften for midtjyderne.

Dermed forblev stillingen 4-1 på en skudstatistik, der hed 21-20 til White Hawks efter 40 minutter.

En træls fejl i høgenes defensiv bragte spænding tilbage i opgøret fem minutter inde i trejde periode. En puck, der skulle ud i zonen, endte på en Herning-stav, og så stod Martin Eskildsen fri til at reducere til 4-2.

To dumme udvisninger til White Hawks betød også, at man kom to mand i undertal, hvor det længe så ud til, at man ville ride stormen af, indtil Mathias From tog sagen i egen hånd, alt for nemt driblede sig igennem WH-defensiven og sikkert lagde pucken i mål til 4-3 med 10 minutter tilbage.

Med seks minutter igen måtte Jakob Stridsberg tage plads i udvisningboksen, og så brændte det virkelig på foran Tadeas Galansky, som en enkelt gang måtte hente hjælp fra stolpen. 

Med lidt over et minut igen tog Herning keeperen ud, og det blev udnyttet til at udligne til 4-4 i samme sekund, som hornet lød.

I overtiden kom White Hawk i undertal, men de største chancer tilfaldt WH, da de blev fuldtallige og slog kontra, men uden held. Det betød straffeslag, hvor Herning trak det længste strå og tog sejren og det ekstra point.

Høgene spiller igen hjemme på fredag, når de kl. 19.00 tager imod Herlev Eagles.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...