Gå til hoved-indhold
15. september 2023 - kl. 20.09

White Hawks bed fra sig i Vojens, men er stadig uden point

  • 1 af 1
    Rasmus Søndergaard er især ikke tilfreds med White Hawks' spil i midtzonen. Foto: Metalligaen.tv
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks er uden point efter tre kampe i Metal Ligaen. Fredag aften tabte White Hawks med 2-5 ude til SønderjyskE, som scorede to gange i tomt mål i det sidste minut.

Efter nederlag i sæsonens første to kampe rokerede cheftræner Patric Wener i alle kæder. Han måtte igen undvære den skadede back Mads Iversen, så der var kun seks backs med i bussen.

Høgene fik en forfærdelig start på kampen i Frøs Arena i Vojens. Allerede efter 70 sekunder blev Tadeas Galansky passeret i WH-målet. Gabriel Desjardins fik alt for meget plads foran målet og udnyttede en puck, som kom ud til ham fra WH-keeperens benskinne.

Hvad skete der lige med opdækningen? De to backs Anton Stenbakken og Jakob Stridsberg brugte deres kræfter i hjørnet og nåede ikke med tilbage foran målet og dække op.

Flere mål blev der ikke scoret i de første 20 minutter, som SønderjyskE dominerede. Det var spartansk, hvad gæsterne producerede offensivt. Farligst var det, da White Hawks kom af sted 3 mod 1, men her traf Robin Johansson den forkerte besutning, da han skulle sende en målgivende aflevering af sted foran Patrick Galbraith i sønderjydernes mål. Svenskeren ødelagde den store chance med en dårlig pasning.

Det lykkedes til gengæld gæsterne at udligne i begyndelsen af anden periode. Emil Marcussen arbejdede godt og brød to gange SønderjyskE's opspil. Anden gang udløste det et mål. Daniel Baastrups afslutning ramte banden bag mål og strøg direkte ud til Jonas Jakobsen. Han stod umarkeret ved venstre stolpe, og Patrick Galbraith nåede ikke at lukke hullet.

Det blev dog startsignalet til en markant lyseblå dominans. Tadeas Galansky var en travl mand, og skudstatistikken sagde 26-10 efter anden periode. Måltavlen viste 3-1. En fuldt fortjent føring.

Gustav Nielsen scorede til 2-1, da SønderjyskE udnyttede et klart overtag. Det så ud som om, at tre meget trætte WH'ere forsøgte at komme ud af egen zone, men hjemmeholdet straffede denne aktion med en godt set pasning, som overlistede gæsterne.

Efter 34 minutter øgede Gabriel Desjardins til 3-1. WH-backen Jonas Jakobsen faldt, da Frederikshavn havde etableret sig i SønderjyskE´s zone. Det kostede en 3 mod 1, og hjemmeholdet viste her større effektivitet, end høgene gjorde i en tilsvarede situation i første periode. Kaptajn Christopher Frederiksen mente, at der blev begået en udvisning mod Jonas Jakobsen, men det afviste dommerne.

Midt i tredje periode kunne de 2.422 tilskuere se Thomas Søndergaard reducere til 2-3 efter fint forarbejde af Todd Winder og en glimrende aflevering fra Anton Stenbakken. Kort inde scoringen ramte SønderjyskE stolpen i et stærkt powerplay, hvor høgenes Daniel Baastrup viste en herlig fighterindstilling i boxplay.

Med godt halvandet minut igen tog Frederikshavn Tadeas Galansky ud i jagten på en udligning, men det gik galt, da Pontus Englund knækkede sin stav i en afslutning. Det gav William Boysen en friløber og uden målmand var det nemt at score til 4-2. Det blev også 5-2 i tomt mål, da Todd Winder lavede en stor fejl og mistede pucken.

Efter kampen blev Rasmus Søndergaard interviewet på Metalligaen.tv. Han var tilfreds med indstillingen set over 60 minutter, men særligt 10-12 minutter i anden periode fik hårde ord med på vejen.

Den assisterende kaptajn mener især, at spillet i WH's midtzone er problematisk. Modstanderne kommer alt for nemt igennem. Rasmus Søndergaard peger endvidere på, at man ikke vinder mange ishockeykampe, når man kun scorer et eller to mål i en kamp.

- Men vi vinder på tirsdag, fastslår WH-spilleren.

Her får White Hawks besøg af kriseramte Herning Blue Fox, som går efter guldet i denne sæson, men slet ikke kan finde melodien under Pelle Hånbergs kommando.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...