21. februar 2020 - kl. 20.02

White Hawks haler ind på Herning og SønderjyskE

• 1 af 2
  • 2 af 2
    Mads Larsen (41) udlignede til 2-2. Christoffer Åkesson (i midten) spillede to kampe på kun seks timer. Foto. iShoot.dk
Af: Michael Frederiksen

Trods en grotesk første periode, hvor Frederikshavn White Hawks var bagud med 1-2, selv om Herlev Eagles blev ramt af hele otte udvisninger, vandt Frederikshavn med 6-3 over Herlev.

Med aftenens resultater er White Hawks "kun" fem point fra andenpladsen, idet SønderjyskE tabte til Rungsted Seier Capital, og der er blot to point op til Herning, som tabte til Esbjerg. Til gengæld forbliver afstanden ned til nordsjællænderne på femtepladsen blot to point. Og Rungsted har spillet en kamp færre.

Kyle Hope var aftenens pointsluger hos hjemmeholdet, der stillede op uden Radim Piroutek og Mikkel Bertelsen, som sammen med Christoffer Åkesson i denne weekend spiller U20-DM i Nordjyske Bank Arena. FIK åbnede turneringen fredag eftermiddag med en 5-3-sejr over Herning - i øvrigt uden point af WH-trioen i førstekæden.

Åkesson var placeret ene forward i fjerdekæden mod Herlev, og her var der også blevet plads til debutanten Ludvig Adamsen. I fraværet af Piroutek avancerede Thomas Søndergaard til andenkæden med Nikolaj Krag og Anders Eriksson, mens Gorm Topholt spillede i tredjekæden med Søren Nielsen og Kristian Jensen.

Første periode udviklede sig grotesk med hele otte udvisninger til Herlev (og ingen til Frederikshavn), men ikke desto mindre førte gæsterne med 2-1 på to mål af veloplagte Luis Blak Olsen.

De første tre udvisninger faldt i løbet af kampens første fem minutter, men høgene var ufarlige, og skudstatistikken var 3-3 efter de tre udvisninger. I det 10. og 11. minut fulgte to udvisninger mere til de allerede godt utilfredse Herlev-spillere, og denne gang kom White Hawks foran. Nikolaj Krag fandt hullet i det fjerneste hjørne i spil 5 mod 3. Han blev assisteret af Søren Nielsen og Anders Eriksson.

I tiden 13:12 udlignede Herlev ved Luis Blak Olsen. En flot styring, som gjorde det umuligt for Tadeas Galansky at stille noget op. Tjekken var igen at finde mellem stængerne. Det virker som om, at cheftræner Jari Pasanen er i gang med at gøre Galansky knivskarp til sluspillet.

Herlev-udvisning nummer seks kom efter 16 minutter, men denne gang scorede de sorte og gule ørne i undertal. Igen var det Luis Blak Olsen, som tog turen på egen hånd og flot passerede Tadeas Galansky. 2-1 til Herlev. En vild stilling.

Syvende og ottende udvisning faldt i første periodes sidste minut, men Herlev holdt stand - og omringede så ellers dommerne, da pausesignalet lød. Vurderet ud fra det, som flere Herlev-spillere sagde i udvisningsboksen, har de en stor udfordring, når Jacob Grumsen er dommer. Han har ifølge Herlev-spillerne et horn i siden på dem.

Var det rimeligt med otte udvisninger mod nul? Nej. Hvorfor var WH ikke bedre? Det gik alt for langsomt, når pucken blev flyttet rundt i powerplay.

I anden periode var der ingen udvisninger, men White Hawks vendte 1-2 til 4-2.

Allerede efter 23 sekunder smadrede Mads Larsen pucken i mål. Han ligner svigermors drøm, men skyder som byens stærkeste smed. Man mærker altid suset i hallen, når #41'erne svinger hammeren.

Det blev 3-2 i tiden 26:30. En fint set aflevering fra Nikolaj Krag blev lige så flot udnyttet af svenskeren Anders Eriksson, hvis formkurve bliver ved med at bevæge sig den rigtige vej.

Et lille minut senere blev det 4-2. Den angrebsivrige back Kyle Hope scorede sit første mål for White Hawks. Ligesom ved 1-0-målet fandt canadieren det øverste lange hjørne bag Emil Jidskog i Herlev-målet.

Det var tæt på 5-2 kort tid efter, men Gorm Topholts fine afslutning ramte overliggeren. Nu kunne tilskuerne høres i Nordjyske Bank Arena.

Senere var der en friløber til Christoffer Åkesson, som selv erobrede pucken i egen zone, og herfra havde frit løb mod Herlev-målet, men Emil Jidskog reddede.

4-2 efter 40 minutter. De 1457 tilskuere så også i korte glimt Ludvig Adamsen få debut.

Kampens definitive afgørelse faldt i tiden 46:32. Gorm Topholt modtog i midtzonen en fremragende aflevering fra Kyle Hope i egen zone. Med en Herlev-spiller på nakken lykkedes det alligevel frederikshavneren at liste pucken mellem benene på Emil Jidskog. 5-2 til høgene.

Herlev reducerede med syv minutter igen til 3-5 ved Magnus Mogle, men en udvisning straks efter ødelagde gæsternes tilløb til en effektiv slutspurt.

Det blev i stedet 6-3, da Nikolaj Krag fra en spids vinkel udnyttede Kyle Hopes aflevering - og i øvrigt fint arbejde af Thomas Søndergaard foran Herlev-målet.

Dermed nåede Kyle Hope op på et mål og tre assist i kampen. Han er en klar forstærkning, og en spiller, der har potentiale til at blive en publikumsyndling. Han blev i aften fortjent kåret til WH's mest værdifulde spiller.