White Hawks slog Rødovre 5-2 på egen is

• 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Andreas O. Hansen

1905 tilskuere havde benyttet sig af gratis adgang til aftenens kamp i Nordjyske Bank Arena, da Final4-vinderne fra Frederikshavn White Hawks slog Rødovre Mighty Bulls 5-2. Trods en lille midtvejskrise var høgene det bedste hold og tog fortjent sejren.

Høgene har haft godt styr på Rødovre og vundet tre ud af de fire seneste opgør inden tirsdagens kamp - senest blev det til en 4-1-sejr på Rødovres hjemmebane.

Trods en strålende indsats til Final4 havde Jari Pasanen ikke genvalgt Tadeas Galansky i målet, men i stedet Samuel Jukuri - resten af truppen var derimod uændret, så kun langtidsskadede Rasmus Søndergaard og Mathias Mølgaard sad ude.

Første periode blev indledt i et højt tempo, og Kristian Jensen var tæt på at slå pucken i nettet efter to minutters spil - Søren Nielsen fandt en fri Kristian Jensen foran mål.

Kun få forsøg fra distancen fik gæsterne testet Samuel Jukuri med. Det var klart høgene, der kontrollerede spillet, og Søren Nielsen spillede på ny en holdkammerat fri foran mål efter ni minutters spil. Denne gang var det Christoffer Åkesson, der misbrugte den store chance.

Første scoring faldt dog fortjent til hjemmeholdet syv minutter før pausen. Fra toppen af faceoff-cirklen sendte Christopher Frederiksen et håndledskud afsted på mål. Matt O'Connor kunne se den hele vejen, men fik ikke sat handsken på - 1-0 til høgene, assisteret af Dane Fox.

White Hawks forsatte et tungt pres, og gæsterne fik stort set ikke sat en skøjte til isen. Matt O'Connor sprællede med et par store redninger, men var chanceløs med tre minutter igen. Her fandt Nikolaj Krag Christensen flot en helt fri Anders Eriksson ved modsatte stolpe, som med åbent mål sikkert gjorde det til 2-0.

Ufortjent fik Rødovre dog reduceret med få sekunder igen efter en dum høge-fejl. Patrick Madsen sendte pucken direkte ud til en fri Mads Eller i slottet, som hamrede pucken forbi Samuel Jukuri i første hug.

2-1 efter de første 20 minutter på en skudstatistik, der hed 14-8 til White Hawks. Gæsterne skulle være glade for kun at være bagud med et mål.

Anden periodes start blev knap så hæsblæsende. Første store chance tilfaldt Gorm Topholt efter syv minutter, da han opfangede en dårlig clearing fra gæsterne og skar ind foran mål. Matt O'Connor fik handsken på, men Topholt trak kampens første udvisning - powerplay til White Hawks.

Her var det gæsterne, der var tættest på at få udlignet. Steffen Klarskov satte pucken direkte på stolpen, inden WH fik stillet op i overtal - udbytte fik man dog ikke.

En hård tackling på Marco Illemann gjorde gæsternes boks rasende. Frustrationerne blev dog vendt til glæde, da de midtvejs fik udlignet til 2-2. Marko Virtala scorede sikkert på en 2-mod-1 kontra - for anden gang i aften var det med høgenes førstekæde på is.

Yderligere i modvind kom White Hawks, da de måtte spille to mand i undertal i over et minut. Anders Eriksson for tripping, og senere Kyle Hope 2 + 10 minutter for en boarding.

Hjemmeholdet red stormen af, men gæsterne var lukket ind i kampen efter at have været total udspillet.

3-2 blev det heldigvis til WH. Thomas Søndergaard sendte en sukkerpasning på tværs til en fri Nikolaj Krag Christensen. Her skulle Krag blot gøre arbejdet færdig ved at sætte sin stav på - fire minutter tilbage af anden periode.

Brandvarme Nikolaj Krag Christensen gjorde det også til 4-2 inden pausen. I powerplay afsluttede han højt på Matt O'Connor og vendte høgenes korte nedtur til optur. Målet var assisteret af Albin Lindgren. 20-10 førte WH skudstatistikken efter 40 minutter.

Patrick Madsen indledte tredje periode med en udvisning - den første af en lang række. Kun en stor redning af Samuel Jukuri holdt her gæsterne fra en reducering.

Rødovre fik dog chancen igen, kort efter, da Santeri Suistio måtte tage plads i straffeboksen. Høgene holdt igen stand, inden det blev deres tur i powerplay.

De slog dog heller ikke til, inden gæsterne også misbrugte deres tredje overtal i perioden - Christian Mieritz måtte trække i nødbremsen på en friløber, da Jannick Karvinen kom direkte ud fra straffeboksen.

Herefter fik man lov at spille 5 mod 5 igen, inden hjemmeholdet på ny fik chancen i powerplay - og her blev det også til et 5 mod 3 overtal.

Dane Fox var tæt på over flere omgange, og til sidst skubbede Matt O'Connor målet ud af position - korrekt udvisning til gæsternes keeper, og denne gang gav det pote.

Mads Larsen bankede pucken i mål med fire minutter igen og slog dermed sejren fast - 5-2 assisteret af Dane Fox, og tre point blev sat ind på kontoen.

Fredag venter en svær opgave for høgene, når de gæster ligaens toer Herning BlueFox. Der er kampstart i Kvik Hockey Arena kl. 19.30.