Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.10.2021 | Af: Andreas O. Hansen

White Hawks tog vigtig overtidssejr over Esbjerg

Christopher Frederiksen misbrugte et par store chancer i løbet af kampen, men slog til i overtiden med den afgørende scoring. Foto iShoot.dk
Tirsdag aften tog Frederikshavn White Hawks vigtige point til holdets aktuelle førsteplads og mål om deltagelse i Final4, da de hjemme slog Esbjerg Energy 4-3 efter overtid. Ikke høgenes bedste kamp i sæsonen, men en udligning seks minutter før tid vendte et truende nederlag til en sejr, da Christopher Frederiksen blev matchvinder i overtiden.

 

Nikolaj Krag-Christensen var tilbage efter sin skade og startede i fjerdekæden med Christoffer Åkesson og Thomas Søndergaard. Tadeas Galansky startede på mål, og han kom i aktion efter bare ni sekunder, da tjekken måtte sætte skinnen på gæsternes første chance.

Efterfølgende var det WH's andenkæde, der fik bidt sig fast i Esbjergs zone med en god mulighed til Lucas Andersen, inden et mål ude af position afblæste det fine pres.

En grim fejl i egen zone kostede føringsmålet til vestjyderne efter fem minutters spil. Mads Falborg Iversen lagde pucken ind foran eget mål, og den fangede Thomas Søndergaard ikke. I stedet kunne Kale Kerbashian bringe Esbjerg foran 1-0.

WH's andenkæde viste på ny farlige takter med fem minutter tilbage af perioden, og minuttet efter skulle Radim Pirutek have spillet pucken til Nikolaj Krag-Christensen ved modsatte stolpe fremfor forsøget på en dribling.

Perioden sluttede med en større infight, da Tadeas Galansky blev ramt i høgenes mål. Helt uforståeligt, og til pibekoncert, gav det powerplay til gæsterne. Aleksi Halme, der var i fight med Kale Kerbashian, fik 2+2, mens Kerbashian slap med to minutter.

Ingen tvivl om, at Halme tog sin andel, men Esbjerg-spilleren ligeså, der både tog halsgreb på WH-spillerne og flåede ham i isen - det skulle som minimum have givet en tilsvarende straf. Skidt dommerarbejde, som heldigvis ikke fik betydning.

Høgene overlede undertallet, og kort før pausen skulle Christopher Frederiksen have udlignet, da han blev spillet fri ved modsatte stolpe. Thomas Lillie fik lukket af med en sideforflytning og sikrede et-måls-føringen til gæsterne efter de første 20 minutter. 13-7 førte Esbjerg skudstatistikken.

Anden periode blev indledt med et par gode chancer i begge ender. Kirils Galoha tog turen rundt om gæsterne mål efter fire minutter, men Thomas Lillie stod på sin plads. Samme Kirils Galoha tog en dum udvisning i angrebszonen efter seks minutter, og det blev dyrt. Efter bare 29 sekunder i powerplay, kunne Craig Puffer styre pucken faldt ind bag Tadeas Galansky til 2-0.

Høgene havde virkelig svært ved at få spillet sig frem til chancer, og midtvejs i kampen havde man blot sendt 11 skud afsted mod Esbjerg mål.

Muligheden for at få lavet om på det kom i powerplay med ni minutter igen af perioden. Resultatet af to minutters overtal blev nul skud inden for målrammen, og mens flere tilskuere stadig rystede opgivende på hovedet, fik Kirils Galoha reduceret til 1-2 efter en flot pasning fra Christopher Frederiksen bag mål.

Glæden var dog kortvarig, for et nyt pucktab i egen zone kostede en ny to-måls-føring til Esbjerg. Mark McNeill smed pucken væk, og Craig Puffer fik frit skud til at bringe gæsterne foran 3-1.

White Hawks fik en ny chance i overtal med fem minutter igen. Det så bedre ud denne gang med store chancer, men pucken ville ikke ind - i hvert fald ikke i første omgang.

Det kom den dog i det 39. minut, da gæsterne snorksov i defensiven. Lucas Andersen skøjtede pucken op af banen, og inde foran mål kom Aleksi Halme styrtende frem og satte staven på en 2-3 reducering. Tre mål af finnnen i tre kampe. Stillingen efter anden periode på en skudstatistik, som Esbjerg førte 22-19.

Høgene sad på pucken fra start af tredje periode, og man pressede højt for en tidlig udligning. Det gav naturligt et par kontra fremstød til gæsterne, og perioder også længere varende pres, som Tadeas Galansky måtte lukke af for, for at holde liv i spændingen.

White Hawks fik powerplay med ni minutter igen, og så bliver chancen ikke større, når der er brug for et udlignende mål. Desværre var overtallet skræmmende ufarligt og uden det på nogen måde førte til en farlig chance.

Heldet går heldigvis høgenes vej for tiden, og med seks minutter igen sendte Elias Ulander pucken ind foran mål i forsøget på en pasning. Her ramte den en Esbjerg-spiller og snød Thomas Lillie - 3-3 og så steg stemningen igen i Nordjyske Bank Arena blandt de 1278 tilskuere.

Christopher Frederiksen burde have bragt WH foran med tre minutter igen, da han blev spillet helt fri foran mål. Men en feberredning af Thomas Lillie forhindrede Frederiksen i at afgøre kampen.

Muligheden gav dog høgene deres fjerde powerplay i kampen, men desværre nej, heller ikke denne gang slog de til. Derfor skulle der overtid til for at afgøre kampen.

Og her slog Christopher Frederiksen så endelig til og blev matchvinder efter to et halvt minuts overtid. Godt spillet op af Jesper Jensen og Sebastian Brinkman - og heller ikke Tadeas Galansky skal glemmes, da han kort forinden plukkede Kale Kerbashian farlige afslutning alene en meter foran mål med gribehandsken.

Mads Larsen, Christian Mieritz, Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen (alle skadet) manglede forsat hos høgene. Niklas Pavel, der har siddet ude med karantæne i tre kampe, er med igen fredag, når White Hawks gæster Herning Bluefox kl. 18.00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: iShoot.dk

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close