Gå til hoved-indhold
06. november 2023 - kl. 17.11

Zafiro Producer fyldt med vand - nu hviler agterenden på bunden af havnen

  • 1 af 1
    Zafiro Producer er sænket med fem-seks meter.
Af: Michael Frederiksen

Agterenden af det 332 meter lange skrotskib Zafiro Producer, som 20. oktober rev sig fri af trosserne i Frederikshavn Havn, er planmæssigt blevet fyldt med vand. Det er dermed sænket fem-seks meter, så det nu står på bunden af havnen på 14 meters dybde.

Direktør Kim Thygesen fra M.A.R.S. Europe bekræfter overfor TV2 Nord, at man har fyldt skrotskibet med vand, så det står solidt på bunden, og dermed ikke kan skabe farlige situationer igen, som det skete den 20. oktober, da det rev sig løs og lavede skader på blandt andet Orskovs dok og en borerig.

- Der er kommet vand i ballast-tanke, så det står med bagenden på bunden, siger Kim Thygesen.

Hvor mange tusinde liter vand, der er kommet i tankene på det 332 meter lange skib, kan han ikke oplyse om.

I forbindelse med stormen 20. oktober rev Zafiro Producer sig to gange fri af fortøjningerne, og efterfølgende har der også flere gange været tilkaldt slæbebåde for at sikre, at det store tomme skib ikke rev fri igen.

Skibet, som ankom i starten af juni til Frederikshavn, var, da skibet blev bygget i 1973, verdens næstlængste skib, og med sine 332 meter i længden og 56 meter i bredden, skulle der også hele seks store slæbebåde til for at få skibet bugseret til Frederikshavn i juni i år, skriver TV2 Nord.

Zafiro Producer har været brugt af den amerikanske virksomhed Exxonmobil som en flydende produktionsplatform.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...