Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.01.2020 | Af: DEBAT-INDLÆG

INDLÆG: Er det god moral at presse fuldtidsansatte?

Peter H. S. Kristensen: - Socialpædagogerne Nordjylland har på intet tidspunkt anklaget kommunen for at handle ulovligt. Vi har alene anfægtet moralen bag.
Kredsformand Peter H. S. Kristensen, Socialpædagogerne Nordjylland, har skrevet dette indlæg: Socialpædagogerne Nordjylland sendte torsdag en pressemeddelelse ud, hvor vi kritiserer Frederikshavn Kommune for have indført en grov forskelsbehandling af sine fuldtids- og deltidsansatte for at presse sine medarbejdere fra fuldtid til deltid.


 

Det har ført til en del reaktioner fra kommunen, som påstår, at de ikke forstår kritikken, og at de på ingen måde ønsker at presse deres medarbejderne ned i tid.

Desværre er kommunens svar ikke i overensstemmelse med det, vi oplever. Fakta er, at ledelsen i kommunens Center for Handicap og Psykiatri allerede for et år siden forsøgte at få alle sine fuldtidsansatte på Koktvedstien og Koktvedparken fra fuldtid til deltid.

Efter at planen på grund af protester fra blandt andre Socialpædagogerne Nordjylland blev trukket tilbage, skrev Frederikshavn Kommune i et brev til os:

"Da vi ikke har kunnet opnå enighed om at reducere i den ugentlige beskæftigelsesgrad for de medarbejdere, som er ansat på fuld tid, har ledelsen i Center for Handicap og Psykiatri valgt, at medarbejdere på specialtilbuddet, som har et ugentligt timetal på 37 timer, fremadrettet skal afspadsere de arbejdstidsbestemte tillæg."

Som vi forstår det: "Når vi ikke kan få lov til at tvinge medarbejderne fra fuldtid til deltid, så vil vi i stedet forsøge at presse dem ned i tid."

Vi lader udsagnet stå for sig selv.

Medarbejderne har da også efterfølgende fået et stående tilbud, om at de kan komme på 35 timer, hvis de selv ønsker det.

Socialpædagogerne Nordjylland har på intet tidspunkt anklaget kommunen for at handle ulovligt. Vi har alene anfægtet moralen bag. Og vi har påpeget, at kommunens forsøg på at presse medarbejdere fra fuldtid til deltid er både uhørt og uordentligt.

Det er vores ret og pligt som faglig organisation at forholde os kritisk, når en kommune ensidigt anvender sin ledelsesret og bruger en aftale til at indføre en urimelig forskelsbehandling af sine medarbejdere.

Det håber og tror vi, at Frederikshavn Kommune både anerkender og respekterer.

Vi er desuden nødt til at tage det til efterretning, når kommunen nu siger, at vi som organisation bare kunne have sikret os bedre med en landsdækkende arbejdstidsaftale, som ikke giver kommunen mulighed for presse sine medarbejdere ned i tid, som man gør i Frederikshavn i denne sag.

Det vil føre til meget lange og omstændige aftaler ved overenskomstforhandlingerne, hvis man skal sikre sig mod alle tænkelige og utænkelige måder at anvende aftaler på, men hvis Frederikshavn Kommune fastholder sin uhørte forskelsbehandling af sine medarbejdere, så vi vil nu tage opfordringen med videre forud for de næste overenskomstforhandlinger.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close