Gå til hoved-indhold
18 november. 2023

11 socialdemokrater har lyst til fire år mere i Frederikshavn Byråd

  • 1 af 1
    Gitte Killerich og Karsten Thomsen er begge klar til at genopstille på Socialdemokratiets liste, når der i dag om to år er kommunalvalg.
Af: Michael Frederiksen

11 af Socialdemokratiets 18 nuværende medlemmer af byrådet i Frederikshavn Kommune forventer at genopstille. Fem har endnu ikke besluttet, om de vil være på stemmesedlen, når der om præcis to år er kommunalvalg i Danmark. De sidste to - Peter E. Nielsen og Karl Falden - har ikke besvaret Kanal Frederikshavns spørgsmål.

Som tidligere fortalt har borgmester Birgit S. Hansen meddelt, at hun går efter fire år mere på borgmesterkontoret på anden sal på Frederikshavn Rådhus.

Socialdemokratiets gruppeformand, Karsten Thomsen, har også meddelt sin partiforening i Sæby, at han er villig til genvalg.

- Jeg har i mine 27 år som tillidsmand altid været der, hvor beslutninger tages, og derfor stiller jeg op. Jeg vil også gerne være med til at præge beslutninger i kommunen og tage ansvar for den førte politik. Derudover er de bløde værdier et område, jeg gerne vil være med til at løfte. Det er ældre-, unge- og handicapområdet, jeg er særlig opmærksom på. Foreninger er også et område, der har min opmærksomhed, ligsom jeg ønsker at være med til præge klima-, miljø- og energiområdet i en grøn retning, fortæller Karsten Thomsen.

Gitte Killerich er næstformand i byrådsgruppen, og hun melder sig også klar under fanerne:

- Jeg har tidligere været en del af det politiske bagland, men at være kommunalpolitiker er noget helt andet og for mig mere givende. Derudover synes jeg stadig, at jeg har noget at tilbyde/bidrage med i kommunalpolitik, der er til gavn for alle borgere i kommunen, uanset hvor man bor, hvilket også er en af grundene til, at jeg stiller op igen.

Erik Kyed Trolle nævner selv, at han fylder 72 år inden kommunalvalget i 2025, men han ønsker at fire år mere om byrådsmedlem

- Uvilkårligt vil jeg selvfølgelig blive stillet spørgsmålet, og jeg nærmer mig den alder, hvor jeg bør give plads til yngre kræfter. Forudsat, at mit helbred og lysten til politik er intakt til den tid, betragter jeg ikke alder som et problem, men snarere som en erfaringsmæssig fordel. En meget stor del af befolkningen er jo også "modne" borgere og meget aktive på mange områder, bemærker Erik Kyed Trolle.

Martin Tøttrup Kelkelund er i gang med sin første periode som byrådsmedlem, og han er slet ikke færdig.

- Vi har en fantastisk kommune,men også en kommune med store udfordringer og en fremtid, hvor skyerne trækker sig sammen over os. Det kræver mod, men også nok et andet syn på visse ting. Jeg er ikke født og opvokset i kommunen, hvilket jeg ser som en fordel. Jeg har ikke en “indavlet” tilgang eller arbejder politisk efter devisen “sådan plejer vi at gøre”. Og så skal der passes på Skagen. Det er mig meget magtpåliggende, siger Martin Tøttrup Kelkelund

June Menne, John Karlsson, Brian Kjær, Tina Kruckow, Susanne Venø og Maria Dorf er ligeledes friske på fire år mere i byrådet.

- Jeg vil gerne genopstille, fordi - som det er lige nu - så er vi ikke så mange skagboer, der stiller op, og jeg har da formået at få nogle ret væsentlige ting igennem på bare de første to år, begrunder Susanne Venø sit ønske om at fortsætte i byrådet.

Almina Nikontovic, Ole Rørbæk, Kasper Bagnkop, Tina Nymann og Anders Christiansen ved dags dato ikke, om de fortsætter i lokalpolitik.

Ud over Peter E. Nielsen og Karl Falden har SF's Christina Lykke undladt at deltage i Kanal Frederikshavns undersøgelse.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...