Gå til hoved-indhold
25. februar 2024 - kl. 00.02

72-årig WH-fan: - Der skal ske noget nu, ellers går det helt ad h...... til

  • 1 af 2
    Benny Petersen: - Jeg er bange for, det kommer til at gå, som det gjorde med FfI. De nægtede at få hjælp af folk udefra, som ønskede at investere i klubben, og så gik det kun én vej.
  • 2 af 2
    Denne plads havde Benny Petersen, fra den nye hal åbnede indtil sæsonen 2022/2023, hvor han stoppede med at se White Hawks.
Af: Michael Frederiksen

Den 72-årige ishockeyfan Benny Petersen fra Frederikshavn efterlyser større åbenhed i Frederikshavn White Hawks' ledelse. Denne åbenhed skal klubben blandt andet bruge til at skaffe yderligere kaptital, så høgene igen bliver et top 4-hold.

Benny Petersen har været ishockeyfan siden 1964, da Frederikshavn Ishockey Klub blev stiftet, men de seneste par sæsoner har han ikke set én eneste kamp i Frederikshavn, hvor han ellers havde en fast plads i Nordjyske Bank Arena og var trofast til samtlige hjemmekampe.

- Det kører kun én vej, og det er ned ad bakke. Der skal ske noget nu, ellers går det helt ad h...... til. Jeg er bange for, det kommer til at gå, som det gjorde med FfI. De nægtede at få hjælp af folk udefra, som ønskede at investere i klubben, og så gik det kun én vej. Billedet er det samme herude. De skal have tilført mere kapital, udtaler Benny Petersen.

Han efterlyser mere åbenhed i ledelsen. Han har - trods 60 års stor interesse for ishockey i Frederikshavn - ikke et overblik over, hvem der i dag ejer Elite Nord Frederikshavn A/S, selskabet bag Frederikshavn White Hawks. Han bliver ikke klogere, når han læser Frederikshavn White Hawks' hjemmeside. Og det bliver ikke bedre, hvis han besøger Elite Nord Frederikshavns hjemmeside. Den er stort set tom. Kun bestyrelsen er nævnt, og det er vist bestyrelsen fra White Hawks' stiftelse i 2007...

Benny Petersen ved heller ikke, hvem der sidder i bestyrelsen - ud over "Conradsen (formand Peter Conradsen, red.) i toppen". Her er oplysningerne på White Hawks' hjemmeside igen mangelfulde. Han ønsker at bruge disse oplysninger i jagten på mere kapital til White Hawks - i kærlighed til ishockeysporten i Frederikshavn.

- Hvis de siger, de ingen penge har, så må de have fat i nogle nye. Enten må Conradsen spytte flere penge i, eller også må han have hjælp fra andre pengestærke investorer. Pengene er i Frederikshavn og omegn. Det er jeg ikke i tvivl om, selv om det mange steder er svære tider. Ishockey er Frederikshavn. Det er det eneste, vi har. Det må kunne lade sig gøre at skaffe flere penge til klubben. Det var ikke noget problem fra 2008-2017, hvor vi vandt tre sølv- og fire bronzemedaljer på 10 sæsoner.

Benny Petersen efterlyser en aktieudvidelse, ligesom han gerne ser det muligt for fans og andre at købe B-aktier.

- Jeg giver meget gerne 5.000 kroner for en aktie herude, og jeg kender flere andre, som har samme holdning. Der skal også skaffes flere sponsorer. De skal ud og banke på nogle flere døre. Pengene kommer ikke af sig selv, og der er helt galt, når jeg hører, at sponsorer ikke bliver kontaktet mellem sæsonerne og derfor stopper med at være sponsor, selv om de gerne vil fortsætte.

Når Benny Petersen taler om større åbenhed, gælder der ikke mindst formand Peter Conradsen.

- Bestyrelsesformanden skal stå frem en gang imellem og fortælle, hvordan det hele går. Herude hører vi desværre intet, siger Benny Petersen.

Og når klubben endelig står frem, er det vigtigt med realistiske udmeldinger.

- Jeg er så skuffet over den måde, de meldte ud på inden sæsonen. De sagde, vi ville få et bedre hold end sidste år, men det har vi jo ikke fået. Det viser resultaterne i hvert fald. Det vil jeg ikke laste spillerne for. De fleste af dem gør, hvad de kan, men der er nogen, som har købt dem. Og når de udtaler, at vi får et stærkere hold end sidste år, må de jo have nogle penge. 

Benny Petersen savner dygtige udlændinge i White Hawks.

- Jeg synes, at vores udenlandske spillere er for dårlige. Sådan har det efterhånden været i mange år. Dave Mitchell var en kanonspiller, da vi fik ham, men det var ligesom om, at han heroppe kun spillede på 50 procent i forhold til i Odense. Vi havde også svenskeren Robin Bergman, en meget dygtig spiller. Da han vendte tilbage til Frederikshavn, var han også kun på 50 procent. Det er sgu' ikke godt nok. Der er nogen, som fejler, når vi henter spillere, lyder kritikken fra Benny Petersen.

Hvad skal der til for, at du igen køber din faste plads i Nordjyske Bank Arena?

- Vi skal have nogle penge i kassen, så vi kan være mellem de fire-fem bedste, men det kræver, at dem, som skal skaffe pengene, tænker mere på klubben og mindre på dem selv, mener Benny Petersen.

I dag spiller høgene hjemme mod Herning. Der er kampstart kl. 15.00. Det bliver igen uden Benny Petersen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...