Gå til hoved-indhold
06. juni 2024 - kl. 10.06

Årets RønnerRÆS24 havde deltagelse af 15 både og 47 gaster

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Den første af fire kapsejladser i Frederikshavn Kommune Grand Prix blev afviklet i weekenden.

Kl. 7:00 gik det løs med forberedelserne til Årets RønnerRÆS24. Arrangørerne var heldige. Deltagerne blev mødt med høj blå himmel, små spredte lammeskyer og en dejlig morgensol, der fik havnens vand til at glimte.

Der begyndte at komme liv ombord på nogle af bådene, og flere sejlende gæster ankom til Rønnerhavnen. Imens blev det store Dannebrog hejst i mastekranen og ligeledes flagene ved indsejlingen.

Kl: 8:00 var der morgenkaffe samt sejlerhygge på terrassen, og den første del af kapsejladsen var i gang.

En halv time efter blev der holdt skippermøde, hvor dagens korte rute - grundet let vind fra nordøst - blev præsenteret. Der var 15 tilmeldte både og 47 gaster. Der var både fra Strandby Sejlklub, Rønnerhavnens Bådelaug, Frederikshavn Sejlklub samt Sæby Sejlklub.

Kl: 10:00 gik starten. Der var en del spænding imellem startbøjerne, da deltagerne startede i medvind. Tre en halv time senere var alle både i havnen, og de enkelte bådes sejltid blev lagt ind i et system, som regnede ud, hvem der havde vundet. Vinderne var dermed fundet og præmierne overrakt, og så var selve kapsejladsen i princippet overstået.

Men ikke helt. Sejlerhyggen fortsatte, for nu skulle der nydes noget lækkert mad og en forfriskning, mens sejladsen og alle de oplevelser, sejlerne hvde haft i løbet af dagen, blev delt over middagsbordet.

- Det var en fantastisk dag, og sidder du nu og tænker: Det kunne da være skægt at prøve at sejle med i sådan en kapsejlads, så meld dig til, smid fortøjningerne og sejl med, lyder opfordringen fra Søren Svendsen, Rønnerhavnens Bådelaug.

Sejlere fra Sæby Sejlklub og Frederikshavn Sejlklub vandt de to klasser.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...