Gå til hoved-indhold
04. maj 2023 - kl. 14.05

Andersen Electric og Klimabrands fusionerer

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Fra venstre ses investor Søren Andersen, bestyrelsesformand Lars Bundgaard, CEO Benjamin Rasmussen og CTO Mads Andersen.
Af: Michael Frederiksen

De to virksomheder Klimabrands i Pandrup og Andersen Electric i Frederikshavn fusionerer under navnet Klimabrands. Virksomheden samles i Andersen Electrics nuværende domicil på Saltebakken i Frederikshavn.

Begge virksomheder er specialiserede inden for klimaløsninger og beskæftiger sig med salg af og rådgivning om varmepumper, aircondition og klimaanlæg samt installation og tilbehør.

Adm. direktør Benjamin Rasmussen, Klimabrands, står i spidsen for den nye konstellation (CEO). De to brødre og ejere af Andersen Electric, Søren Andersen og Mads Andersen, vil fremover have aktier i den nye fælles virksomhed, og Mads Andersen fortsætter som CTO (teknisk direktør).

- Meningen med fusionen er at skabe en stærk fælles fremtid og retning. Vi er to virksomheder, som bevæger os inden for samme felt - og med muligheden for at styrke forretningen ved at slå os sammen, giver fusionen god mening. Vi supplerer hinanden super godt, og hvor Andersen Electric er specialister og ret tekniske, er vi i Klimabrands mere kommercielle, forbrugerorienterede og gode til at se muligheder i markedet, forklarer adm. direktør Benjamin Rasmussen.

Klimabrands har valgt at drive virksomheden videre fra lokalerne på Saltebakken, som Mads Andersen ejer.

- Det er en central placering for de ansatte i begge selskaber, og vi har mulighed for en udvidelse af vores lager med yderligere 2000 kvadratmeter, så vi totalt råder over 5000 kvadratmeter, oplyser Mads Andersen.

Han har i forbindelse med fusionen været nødt til at opsige lejeaftalerne med VEGA Spedition og LP Spedition for at få nok kontorplads. Han har også tilbudt Sydbank, som netop har lukket sin filial på Saltebakken, at overtage dele af deres lejemål til et nyt showroom. I første omgang skiftes Sydbanks facadeskilte og pylon ud med nye Klimabrands-skilte.

Fremtiden byder på planer om udvikling, vækst og især eksport til hele Norden skal opdyrkes - muligvis med selskaber i andre nordiske lande. Hvor Andersen Electric har stort fokus på el-installatører, grossister og de mere fagstærke forhandlere, har Klimabrands altid haft fokus på den almene forbruger og convenience. Erfaringerne fra begge segmenter vil skabe god synergi fremover.

- Vi ser blandt andet en tendens til, at forbrugeren i stigende grad tænker hele vejen rundt om produktet og en tiltagende forventning om, at leverandøren gør det samme. Det er derfor en styrke, at vi sammen kan udvikle produkterne og de tilhørende kvaliteter, så vi opfylder behovene for blandt andet ydeevne, æstetik og gode økonomiske løsninger, fortæller Benjamin Rasmussen og Mads Andersen.

Klimabrands havde sidste år et overskud på 18,9 millioner kroner, mens Andersen Electric noterede et plus på 5,8 millioner kroner.

Klimabrands forventer at fordoble antallet af medarbejdere over de næste to-tre år. Der er i dag 15 ansatte i Klimabrands og 10 medarbejdere i Andersen Electric.

- Vi får en stærk ejerkreds, som blandt andet består af Kapitalfonden Vækst Invest, men også flere erfarne erhvervsfolk bliver en del af ejerkredsen og bestyrelsen, oplyser Mads Andersen til Kanal Frederikshavn.

Han glæder sig til, at de to virksomheder fra 1. juli flytter under samme tag i Frederikshavn.

- Det bliver en stor styrke at være det samme sted fysisk. Det vil være de samme kontaktpersoner, og servicen til faste og nye kunder vil blive endnu bedre i fremtiden, fordi vi netop sikrer, at vi kan dele viden og have fokus på det, vi er gode til – klimaprodukter, rådgivning og løsninger til el-installatører og til forbrugeren, fortæller Mads Andersen.

Fusionen af Andersen Electric og Klimabrands under selskabet Klimabrands A/S gælder pr. 28. april 2023.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...