Gå til hoved-indhold
18. maj 2024 - kl. 14.05

Blomsterfestival med jazz, dans og kødædende planter

 • 1 af 12
  Hjørring Brass Band underholder igen i år.
 • 2 af 12
  Voldgraven er festligt pyntet til Bangsbo Blomsterfestival.
 • 3 af 12
  Der spilles op til åbningen.
 • 4 af 12
  Der er 16 stande med havetilbehør i år.
 • 5 af 12
  Ingen Bangsbo Blomsterfestival uden bonsai.
 • 6 af 12
  Ansigtsmaling og orkideer. Bangsbo Blomsterfestival er for hele familien.
 • 7 af 12
  Der er åbent lørdag fra kl. 10-17 og søndag fra kl. 10-15.
 • 8 af 12
  Borgmester Birgit S. Hansen åbner Bangsbo Blomsterfestival 2024.
 • 9 af 12
  Som noget nyt etableres en udstilling af kødædende planter i stort telt, og de kommer fra gartneriet Lammehave, der ejes af Niels Jørgen Petersen.
 • 10 af 12
  Kødædende planter får en fremtrædende rolle i år.
 • 11 af 12
  Gummistøvlekast-konkurrencen har været et festligt indslag de seneste par år.
 • 12 af 12
  Der er igen i år en imponerende orkideudstilling.
Af: Michael Frederiksen

I Frederikshavn hilses sommeren altid velkommen med en stor blomsterfestival i de naturskønne omgivelser i den gamle park ved Bangsbo Hovedgård. Bag festivalen står som altid Bangsbo Botaniske Have, og den afvikles i år – akkurat som alle tidligere år – den første weekend i juni, i år 1. og 2. juni.

I de mange pavilloner inviteres indenfor til kreative udstillinger af havekunst og havetilbehør samt salg af alverdens planter. Der er i år 25 plantesælgere, 16 stadeholdere med haverelaterede ting, fem madsælgere og en meget varieret underholdning.

Ud over at gøre gode handler får man altid mængder af gode haveråd med sig hjem, og i år er der skruet yderligere op for vidensdelingen særligt for kødædende planter og for orkide-området.

Som noget nyt etableres en udstilling af kødædende planter i stort telt, og de kommer fra gartneriet Lammehave, der ejes af Niels Jørgen Petersen, der købte gartneriet i 1986. Det bliver Anne fra Flora Flora i Elling, der kommer og laver udstillingen.

Igen i år er Michael Tibbs på plads i et stort telt med masser af orkidéer. Michael Tibbs er en af verdens største orkideeksperter. Med sig til Bangsbo Blomsterfestival i Frederikshavn har Michael Tibbs et stort udvalg af orkidéer, store og små, sjældne og de mere almindelige. Og er man på jagt efter gode råd, er han den helt rette at spørge.

Når man således har fået stillet sin videnstørst inden for de kødædende planters og orkidéernes verden, ja, så er der rig mulighed for at få en god have- eller plantesnak med kyndige havemennesker, og når sulten og tørsten melder sig, er der såmænd også en række pavilloner, hvor man kan købe mad og drikkevarer.

Blomsterfestivalen åbnes begge dage kl. 10, og lørdag sker det traditionen tro med flaghejsning til sang og musik ved åbningen, hvor borgmester Birgit S. Hansen taler.

Og så er bolden ellers givet op til to sande blomsterfestivaldage, som også krydres med masser af musik. Leverandør er East Harbour Jazz Band, Hjørring Brass Band og B-Friends, som spiller både jazz og populærmusik.

Der bliver danseopvisning ved Dance Studio og danseforeningen Kom og Dans, Sæby. Julle og Ruth kommer og underholder børnene med ansigtsmaling, ballondyr og sæbebobler.

Blomsterfestivalens program findes på hjemmesiden www.bangsbobotaniskehave.dk.

Det koster 50 kroner i entre. Børn under 16 år kommer gratis ind. En weekendbillet koster 75 kroner.

Blomsterfestivalen lukker lørdag kl. 17 og søndag kl. 15.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...