Gå til hoved-indhold
22. juni 2024 - kl. 23.06

Nye roere fejret med bobler, kransekage, øl og pølser i Frederikshavn Havkajakklub

  • 1 af 7
  • 2 af 7
  • 3 af 7
  • 4 af 7
  • 5 af 7
  • 6 af 7
  • 7 af 7
Af: Michael Frederiksen

19. juni var "eksamensdag" i Frederikshavn Havkajakklub, hvor de nye roere skulle vise, hvad de havde lært efter de forgangne fem ugers kursusforløb. Årets hold bestod af fem nye roere.

De nye roere skal vise, at de behersker de basale ro-teknikker for at kunne få deres kursusbevis. De vigtigste to teknikker er, at man kan redde sig selv og redde en makker, hvis man skulle være ude for, at man selv vælter eller en af kajak-vennerne vælter.

Der var noget blæsevejr og fralandsvind denne aften, der startede med en lille opvarmningstur ud til Neppens Havn og retur igen, inden alle prøverne. Der var voldsomt mange vand- og brandmænd i vandet, men roerne gik alligevel til opgaverne med smil på læben og uden at kny, når de lå blandt alle brandmændene.

Efter aflagt prøve mødes nye og gamle roere til festlighederne, der traditionen tro består af grillpølser, øl, ”bobler” og kransekage – alt sammen af mærket ”ad libitum”, idet begrænsningen naturligvis er, at alle skal køre hjem.

- 24 af klubbens medlemmer var mødt op for at fejre de nye roere, der blev mødt med store klapsalver, da de viste deres færdigheder med selvredninger og makkerredningerne i Frederikshavn Marina. At vi kan samle så mange til et sådant arrangement, efter at de nye roere har bestået eksamen, er et tydeligt bevis på, at der er et rigtigt godt kammeratskab i klubben, siger formand Hans Chr. Højslet.

Roerne har nu bestået eksamen og skal efterfølgende have roet 100 kilometer ifølge en erfaren roer, før den nye roer er endeligt frigivet og må ro på egen hånd.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...