Gå til hoved-indhold
30. maj 2024 - kl. 00.05

Byråd: Kæmpe flertal for nedrivning af herreløs ejendom i Thorshøj

  • 1 af 1
    Det er denne ejendom på Hjørringvej i Thorshøj, som nu skal rives ned, hvorefter Thorshøj Borgerforening overtager grunden. Foto: Jesper Christiansen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Byrådet besluttede i aftes, at den herreløse ejendom på Hjørringvej i Thorshøj skal rives ned, hvorefter grunden overdrages til Thorshøj Borgerforening. Erik Kyed Trolle undlod som den eneste at stemme for.

Byrådet besluttede, at administrationen skal arbejde videre med genåbning af tvangsaktion, køb af ejendommen og derefter nedrivning. Kommunen overdrager herefter grunden til Thorshøj Borgerforening.

- Det er skønt, at de lokale i Thorshøj rækker ud, og det er godt, at kommunen mere aktivt går ind i at forskønne lokalområderne. Det er godt og nødvendigt, hvis vi skal fastholde og tiltrække nye borgere. Medlemmerne i Distriktsrådet har brug for denne opbakning, så vi ikke slukker lyset i landsbyerne, sagde Lone Haugaard (V).

Mette Hardam (V) bryder sig principielt ikke om, at Frederikshavn Kommune skal bruge penge på at genåbne en tvangsauktion for at kunne rive en herreløs ejendom ned.

- Det er barokt at skulle bruge penge på en herreløs ejendom. Vi har jo ingen ejer at spørge. Det ville være dejligt, hvis vi bare kunne starte bulldozeren og spare penge, udtalte Mette Hardam.

Løsgængeren Erik Kyed Trolle har forståelse for, at landsbyerne ønsker disse "øjebæer" fjernet.

- Men jeg bliver forvirret som borger. Det er er ikke en kommunal kerneydelse og kan give problemer bagefter. Der vil kunne ske en spekulation henad vejen, og derfor er jeg betænkelig ved, at vi lukker op for en ny form for ydelse. Jeg ser hellere en national lovgivning på området, som giver kommunerne større rammer, sagde Erik Kyed Trolle.

Han undlod at stemme, så indstillingen om nedrivning blev vedtaget med 28 ud af 29 stemmer.

 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...