Gå til hoved-indhold
29. februar 2024 - kl. 00.02

Byrådsmedlem: - Borgmesteren mobber og krænker mig

  • 1 af 1
    Jens Borup (V) påstår, at borgmester Birgit S. Hansen (A) har krænket ham fem gange.
Af: Michael Frederiksen

På onsdagens byrådsmøde beskyldte byrådsmedlem Jens Borup (V) borgmester Birgit S. Hansen (A) for at have en mobbende og krænkende adfærd.

Jens Borup mener, at borgmesteren har krænket ham fem gange. Det skete senest 1. februar til erhvervsarrangementet Vækst & Vilje, hvor 240 erhvervsfolk var samlet i Det Musiske Hus i Frederikshavn. Her holdt borgmesteren tale, og særligt én ting i talen ramte Jens Borup.

Han citerede Birgit S. Hansen: "Men Kloge Aage er her jo også i dag". Ordene faldt, da borgmesteren omtalte den økonomiske krise, som Frederikshavn Havn befinder sig i. Her har Jens Borup været førende i kritikken.

- Så er det jeg vil spørge borgmesteren, for jeg tænker selvfølgelig, det er mig, hun tænker på, for jeg er den eneste, der har rakt hånden op i forhold til havnene. Hvis ikke det er mig, så vil jeg gerne vide, hvem det så er? Og jeg vil gerne have svaret skrifteligt, sagde Jens Borup.

Spørgsmålet skabte straks en trykket stemning i byrådssalen. Angrebet kom som lyn fra en klar himmel, men Brigit S. Hansen bekæftede, at hun nævnte Kloge Aage i sin velkomst.

- Det er en taleform om alle de, der føler sig kaldet til at vide lige, hvordan det her skulle have været. Kloge Aage er et begreb. Jeg tænker meget på dig, Jens Borup, men så meget tænker jeg heller ikke på dig. Det var ikke dig, svarede Birgit S. Hansen.

Det svar fik dog ikke den tidligere fisker og mangeårige bestyrelsesformand i FF Skagen Jens Borup til at sætte sig ned.

- Du kan ikke tillade dig at sige ud over 240 mennesker, at der er sådan en Kloge Aage imellem os. Jeg bliver stødt over din mobbende og krænkende facon at behandle andre byrådsmedlemmer på. Da vi mødte ind til arrangementet, går jeg over og henter et rundstykke og en kop kaffe, hvorefter jeg balancerer ud mellem de her mange mennesker. Du står ved et bord. Jeg har ikke set dig, men du vender dig om og siger: "Du går og ser så søgende ud, Jens. Har du slet ingen venner at være sammen med?" Så vender du dig igen rundt og står og fniser sammen med dem, du står med, kritiserede Jens Borup.

Når byrådsmedlemmerne stiller spørgsmål under dette punkt på byrådsmøderne, er det kun borgmesteren, som må svare, så det gjorde hun.

- Det kan jeg sagtens have sagt, men det har været ment som en spøg. Det er ligesom, når jeg kommer ned i kantinen på Rådhuset, så spørger jeg måske pedellerne: "Må jeg sidde med jer, for jeg har ikke rigtigt nogle venner".

Borgmesteren pointerede, at hun er ked af, at Jens Borup har det, som han giver udtryk for.

- Den følelse kan jeg ikke tage fra dig, men jeg vil heller ikke beklage det. Jeg håber, at andre siger det til mig, hvis de oplever, at min tone er for hård. Det vil jeg tage til efterretning. Jeg troede godt, at jeg kunne sige det til dig, Jens.

Nu spurgte borgmesteren, om der var flere spørgsmål, og det var der. Jens Borup ønskede igen ordet.

- Det er ikke i orden. Det er femte gang, du har krænket mig, siden jeg blev medlem af det byråd her. Du har simpelthen en dårlig fremtoning, og der er to byrådsmedlemmer mere, der har oplevet akkurat det samme. Det kan ikke være rigtigt, at du på den måde skal chokke, mobbe eller krænke andre byrådsmedlemmer til at tie stille, fordi man ikke lige er enige politisk, lød det fra Jens Borup.

Borgmesteren opfordrede prompte de to andre byrådsmedlemmer til at kontakte hende.

- Det er jeg da ked af. Jeg har været medlem af Byrådet i 20 år og borgmester i 10 år. Jeg ved godt, at nogle vil lave et karaktermord på mig og sige, at jeg bestemmer alt, men jeg synes, at jeg forsøger at være inddragende, laver møder og lytter. Jeg håber virkelig ikke, at jeg har en mobbende karakter som formand for Byrådet, sagde Birgit S. Hansen.

Derefter var byrådsmødet slut. Traditionen tro blev der serveret pølsehorn i lokalet ved siden af, men der var ikke meget hyggestemning. SF's Christina Lykke talte om et unfair angreb fra Jens Borups side.

- Det er ikke fair, at man laver et personangreb på den måde. Vi skal tale til hinanden i en ordentlig tone, og føler man, at det kniber, må man tage vedkommende til side og få en god dialog om det. Der var en voldsom måde, som Jens kommunikerede på. Det kan jeg ikke stå indefor. Vi er nødt til at tale ordentligt sammen. Det her handlede jo ikke om politik. Vi politikere skal diskutere og drøfte sager og finde politiske veje at gå sammen eller være uenige om.

Men Jens Borup mener jo, at borgmesteren mobber og krænker. Hvad er din holdning?

- Det kan jeg ikke genkende. Birgit er en benhård hund og en dygtig politiker. Du skal stå tidligt op for at kunne matche Birgit, men det anerkender jeg og har respekt for. Jeg tænker ikke, det er krænkende, at der er nogen, som overgår én i en politisk diskussion, sagde Christina Lykke.

Borgmesteren kørte hurtigt hjem efter byrådsmødet, men hun fastslog over for Kanal Frederikshavn, at hun ikke lægger sin stil om.

- Jeg er den borgmester, jeg er, og jeg har en frisk tone, udtalte Birgit S. Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...