Gå til hoved-indhold
04. juni 2024 - kl. 09.06

Byrådsmedlem var inhabil - over to års arbejde spildt

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

En sag om etableringen af et stort solcelleanlæg mellem Frederikshavn og Ravnshøj skal gå om, fordi det viser sig, at byrådsmedlem Lone Haugaard (V) har været inhabil i sagen. Sagen har været over to år undervejs i det politiske system i Frederikshavn Kommune.

Den lokalplan og det kommuneplantillæg, som skal bane vejen for etableringen af det 29 hektar store solcelleanlæg ved Ribberholt vest for Frederikshavn, blev vedtaget endeligt på byrådsmødet i onsdags. Inden behandlingen tog Lone Haugaard ordet. Hun gjorde opmærksom på, at hun er medejer af projektet, og derfor blev hun erklæret inhabil og sendt udenfor døren.

Det fik straks borgmester Birgit S. Hansen til at sige:

- Jeg bliver nødt til lige at spørge: Har Lone Haugaard tidligere i behandlingen af sagen erklæret sig inhabil?

Fen minutter senere kom borgmesteren selv med svaret:

- Det er ikke for at være polemisk, men Lone Haugaard har faktisk deltaget i behandlingen 1. november 2023. Det, der nu er vigtigt, er at finde ud af, om hun også var ejer på det tidspunkt. Det bliver vi nødt til at notere, sagde Birgit S. Hansen.

I aftes landede der så en mail i byrøddernes mailboks fra kommunaldirektør Thomas Eriksen. Han fastslår, at Lone Haugaard var inhabil, da byrådet behandlede sagen 1. november 2023. 

Det får store konsekvenser for folkene bag Ribberholt-projektet. Sagen skal nemlig nu gå helt om. I første omgang er den sat i bero administrativt, og så kommer den på byrådets dagsorden 26. juni. Det bliver med indstillingen om, at sagen nu skal starte forfra.

- Du har en forpligtigelse som byrådsmedlem til at gøre opmærksom på, om udvalget eller byrådet skal erklære dig inhabil. Det kan være på grund af økonomiske interesser eller fordi du måske er nabo, fortæller Thomas Eriksen til Kanal Frederikshavn.

Netop rollen som nabo fik byrådsmedlem Tina Nymann (A) til at forlade byrådssalen, da byrådet 1. november 2023 behandlede sagen om et solcelleanlæg ved Starbakke.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lone Haugaard.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...