Gå til hoved-indhold
05 december. 2023

Danmark møder Norge i 1/8-finale ved VM i Singapore efter 9-2-sejr over USA

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Kanal Frederikshavn

Efter en fantastisk tredje periode vandt Danmark torsdag formiddag (dansk tid) med hele 9-2 over USA ved VM i floorball for kvinder i USA. Desværre må Danmark - med otte spillere fra Frederikshavn Blackhawks - nøjes med andenpladsen i puljen, og det giver en noget vanskeligere 1/8-finale i morgen mod Norge.

Lige inden Danmarks mod USA spillede Japan og Estland en meget tæt kamp, hvor Estland skulle vinde for at holde live i Danmarks håb om at vinde puljen. Estland førte tre gange, men Japan kom igen hver gang, og kampen endte 3-3. Det resultat betød, at Danmark skulle vinde over USA for at bliver 2'er i puljen, mens et nederlag ville betyde en skuffende sidsteplads.

Danmark nærmest belejrede USA´s mål fra start, men stik imod spil og chancer kom USA foran på et heldigt mål, hvor bolden ramte venner og fjender, inden den trillede ind til første periodes enlige scoring.

Anden periode havde samme kampbillede som første periode - spil mod et mål, kun afbrudt af kontraer til USA. Danmark udlignede to gange i perioden, inden Blackhawks' Sophine Bergen bragte Danmark foran for første gang - bare 40 sekunder inden periodens udløb.

Tredje periode var knap tre minutter gammel, før endnu en Blackhawks-spiller kom på scoringstavlen. Denne gang var det Sofia Frederiksen med sit første mål ud af to i kampen, og derefter så Danmark sig aldrig tilbage. De vandt 9-2.

Vi talte efter kampen med cheftræner Søren Frederiksen, der ligeledes er cheftræner for Frederikshavn Blackhawks.

- Først og fremmest er jeg glad for, at vi har fået opfyldt vores målsætning om at ende som nummer et eller to i puljen. Jeg kan dog godt stå og ærgre mig over vores pointtab mod Japan i vores første kamp, for nu rammer vi ind i Norge i morgen (onsdag, red.). Dette norske hold er meget stærkt og har en del SSL-spillere i truppen. Det bliver en hård kamp om at nå kvartfinalen, forudser Søren Frederiksen.

Kampen mod Norge spilles kl. 17.00 (dansk tid kl. 10.00) og kan ses på www.danskfloorball.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...