Gå til hoved-indhold
16. april 2024 - kl. 00.04

Dolken og Krudtuglen fik en regulær ilddåb i Tordenskioklds By

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Realitystjernerne Jeppe Risager og Martin Vinther blev fredag uddannet til artillerister under Tordenskiolds faner i Frederikshavn. Det skete foran TV2 Nords rullende kameraer.

Fredag var TV2 Nord i Frederikshavn med et produktionshold for at lave optagelser til seks afsnit af en tur til udvalgte steder i Nordjylland. Seriens hovedpersoner er realitystjernerne kendt under navnet "Kongerne", alias Walid Bechara og Martin Vinther, måske bedre kendt som Dolken og Knaldperlen.

Til fredagens optagelser i Frederikshavn måtte Knaldperlen dog melde forfald, og han blev erstattet af Krudtuglen Jeppe Risager.

Begge undergik de to reality-kendisser en forvandling fra civilister i 2024 til artillerister i Fladstrand i år 1717 under Store Nordiske Krig. 

I Bygarderoben blev der taget mål til uniformer, og i løbet af dagen kom de på skolebænken og blev uddannet i sikkerhed, brug og håndtering af våben samt eksercits og salutering med sortkrudtskanoner.

Svendestykket blev udført ved Krudttårnet, og begge lettede fra jorden, da de antændte lunterne og skød kanonerne af for første gang.

Man kan uden overdrivelse sige, at Dolken og Krudtuglen fik en regulær ilddåb i Tordenskioklds By.

Hvad dælen nøler vi efter!

Udsendelserne kan ses på TV2 Nord fra juni.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...