31. maj 2022 - kl. 22.05

FfI's andethold sender SEIF ud efter pokalgyser

• 1 af 2
  • 2 af 2
    FfI's matchvindere i straffesparkskonkurrencen, målmand Christian Jørgensen og Silas Hansen, der scorede det afgørende mål. I baggrunden ses målscorer til 1-0, Malte Mikkelsen.
Af: Michael Frederiksen

FfI's andethold (serie 3) sendte overraskende SEIF's serie 2-hold ud af Sydbank Pokalen efter et straffesparksdrama på Nordjyske Bank Arena i Strandby, hvor Silas Hansen fra FfI blev matchvinder på det 18. straffespark.

Som tidligere omtalt var FfI nødt til at stille op med sit andethold, idet førsteholdet skulle i aktion i Jyllandsserien ude mod Søften - i øvrigt en kamp, som FfI's bundhold uventet vandt med 3-2 efter to mål af topscorer Kasper Sørensen og ét af Mads Donbæk Møller.

Men tilbage til aftenens pokalkamp. Stillingen var 1-1 efter 90 velspillende og spændende minutter, hvor Malte Mikkelsen bragte FfI foran i første halvleg. FfI lignede længe en vinder, men fem minutter før tid udlignede Nicklas Dam. I det 88. minut blev SEIF's keeper, Carsten Degn, skulderskadet og måtte skiftes ud. I stedet kom markspilleren Alex Andersen på mål.

Der blev ikke scoret yderligere i den forlængede spilletid, og derfor skulle pokalopgøret afgøres på straffespark.

SEIF lagde ud, men Johan Birklykke indledte med at brænde sit forsøg. Christian Jørgensen reddede flot i FfI-målet. SEIF scorede på sine næste fire spark, og da FfI's William Haven misbrugte FfIs fjerde straffespark, var det helt lige inden de to holds femte spark. Frederik Buus Nielsen bragte SEIF foran. Nu skulle FfI's Rasmus Wrensted score for at holde FfI inde i pokalgyseren, og det gjorde den rutinerede forward.

Michael Vestergaard scorede på SEIF's sjette straffespark. Igen pres på FfI, som kunne juble over en scoring af Kristoffer Overgaard. Steen Birkbak sendte SEIF's syvende straffespark ind i netmaskerne. Gustav Dannervig kvitterede for FfI. SEIF's Casper Holm scorede på hjemmeholdets ottende straffespark. Nu var det målfarlige Tobias Stilling, der skulle sparke for gæsterne, og han scorede.

Videre til straffesparksskytte nummer ni. SEIF's Kasper Grøntved vandrede op til pletten, placerede bolden, tog tilløb og sendte bolden over mål. Matchbold til FfI's Silas Hansen, som scorede sikkert.

Dermed endte pokalopgøret mellem SEIF og FfI med en sejr på 9-8 til gæsterne fra Frederikshavn, som nu er med i hatten, når syvende og sidste indledende runde under DBU Jylland afvikles tirsdag 14. juni. Her træder ni DS-hold ind i turneringen, hvor vinderen af Hals (serie 2)/Harken (serie 3) eller sensationsholdet Saltum IF (serie 5) er blandt FfI's mulige modstandere.

Glæden var forståeligt nok stor i FfI's omklædningsrum efter pokalsejren i Strandby, og smilene blev endnu større, da spillerne erfarede, at førsteholdet vandt 3-2 i Aarhus-forstaden Søften. Sejren sender FfI op på syvendepladsen, som giver adgang til en kvalifikationskamp om fortsat spil i JS1 (eller nedrykning til JS2).

IF Skjold Sæby var også i aktion i aften i JS2. Skjold tabte 0-3 på eget græs til Vejgaard og ligger på sjettepladsen, som p.t. er lig med en kvalifikationskamp om forsat spil i JS2 (eller nedrykning til serie 1).