Gå til hoved-indhold
27. februar 2024 - kl. 00.02

Fire DM-medaljer til CrossFit Frederikshavn i vægtløftning

  • 1 af 2
    Vigga Larsen snuppede førstepladsen, mens Malthe Povlsen blev nr. to.
  • 2 af 2
    Freja Stenbakken blev nr. to, mens Julius Larsen vandt.
Af: Michael Frederiksen

I lørdags indtog samtlige deltagere fra CrossFit Frederikshavn podiet med stolthed til Ungdoms-DM i vægtløftning. Deltagerne stillede op for AK Jyden i Aalborg med Ronni Bærentsen som coach.

I vægtløftning konkurrerer man i to discipliner, Træk og Stød, kendt som Snatch og Clean n’ Jerk på engelsk - termer, der er velkendte i CrossFit.

Det var en dag med flotte placeringer for alle fire deltagere:

* Vigga Larsen, førsteplads
* Malthe Povlsen, andenplads
* Freja Stenbakken, andenplads
* Julius Larsen, førsteplads

- Vægtløftning udgør en betydelig del af konkurrencetræningen inden for CrossFit. Derfor har vi haft Ronni tilknyttet CrossFit Frederikshavn on og off i adskillige år til forskellige vægtløftningscamps. Han er en ekstremt dygtig og passioneret træner med 40 års erfaring som vægtløfter, hvilket også har ført til hans rolle som landstræner, udtaler Brian Høj, ejer af CrossFit Frederikshavn.

- Vi har en stolt tradition for at fremme talentfulde unge CrossFitters i CrossFit Frederikshavn, og vi bestræber os på bedste vis at støtte deres ambitioner. Dette inkluderer vores samarbejde med AK Jyden og vores atletpuljesystem, hvor unge mennesker kan søge støtte til udgifter forbundet med udenlandske konkurrencer, træningslejre og lignende. I CrossFit-verdenen er alt selvfinansieret, da det ikke er en forbundssport, forklarer Brian Høj.

CrossFit Frederikshavn ønsker at tiltrække endnu flere unge mennesker til CrossFit. En ideel start er CrossFit Kids (9-13 år) eller CrossFit Teens (13-16 år), som begge træner to gange om ugen. Det er gratis at deltage i en prøvetime, som kan bookes på www.crossfitfrederikshavn.dk.

- Næste weekend sender CrossFit Frederikshavn endnu et medlem til DM i vægtløftning, denne gang i Masters-rækken. Louisa Simonsen har en tydelig målsætning om at slå DM-rekord, og vi er fuldstændig overbeviste om, at hun vil opnå det. Og igen 23. marts deltager den ambitiøse og dygtige Frederikke Moll Harstad i Junior-DM, hvor både Malthe, Freja og Julius også er at finde på deltagerlisten, tilføjer Brian Høj.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...