Gå til hoved-indhold
18. juni 2024 - kl. 12.06

Fiskefestival i Strandby klarede vejrmæssige udfordringer

  • 1 af 3
    Hvad pengene fra fiskefestivalen generelt går til, blev synliggjort for publikum, idet tre donationer blev overrakt fra scenen.
  • 2 af 3
    Fisk er, når alt kommer til alt, hovedtemaet og den bærende ide, og det kunne både ses, smages og lugtes.
  • 3 af 3
    Malefællesskab KONTRASTERNE udstillede og gav det hele farve og kolorit.
Af: Michael Frederiksen

Lørdagens Fiskefestival i Strandby var truet af rigtig dårligt vejr. Masser af regn ville vælte ned og kraftig vind ville stå ind over kajen fra sydøst. Noget måtte gøres, så arrangørerne besluttede at flytte lørdagens Fiskefestival i Strandby indendørs i auktionshallen og lave nogle nødvendige ændringer i programmet. Missionen lykkedes.

- Der var virkelig pænt besøg, ikke mindst når man betænker udfordringen med at komme frem. Lørdag aften kunne Lions Club Bannerslund så gøre regnskabet op. Omsætningen var lidt lavere end sidste år, men stadig rigtig pæn - godt over 100.000 kroner på de timer festen varede. Og med bidrag fra klubbens mange sponsorer bliver der et solidt overskud til klubbens fortsatte arbejde, oplyser Mogens Damm, Lions Club Bannerslund.

Den gamle Strandby-dreng Niels Mellergaard holdt festtalen og fortalte levende om den betydning, Strandby og byens puls havde haft for ham. De fremmødte hørte blandt andet om hans arbejde som landskabsarkitekt og projektet med LIFE Boats, som har kunnet opleves i Strandby Havn.

Musikalsk underholdt Henrik, Birgit, Gunnar og Jan af flere omgange på bedste vis, hvor ikke mindst Birgit Brassøes smukke stemme lyste op, og også det traditionelle indslag med All Workers Brass Band med deres kraftfulde sound fyldte auktionshallens hvælvinger. Bandets medlemmer måtte denne gang sidde tæt i hallen, men musikken kom ud, som den skulle.

Slagnummeret var et gensyn med Mads Toghøj og Søren Bøje, som også gæstede festivalen for to år siden.

- Deres repertoire af countrynumre, gamle Fisker Thomas-hits og Mads Toghøjs egne kompositioner skabte den helt rigtige stemning. De passer lige ind i miljøet, og publikum ville ikke slippe dem, fortæller Mogens Damm.

Hvad pengene fra fiskefestivalen generelt går til, blev synliggjort for publikum, idet tre donationer blev overrakt fra scenen. Camilla Hjørne fik et rejselegat til Lionscamp i udlandet, og der var penge til projekt Kirkemarken og Landsforeningen for Efterladte efter selvmord.

Meget af fiskefestivalen kan genkendes fra år til år. NYMFEN deltog fra Søværnet, Beredskabet stillede op på trods af vejret, der var fisk og platter og andre kulinariske glæder. Fisk er, når alt kommer til alt, hovedtemaet og den bærende ide, og det kunne både ses, smages og lugtes.

Endelig var der atter et fornemt samarbejde med det lokale malefællesskab KONTRASTERNE, der udstillede og gav det hele farve og kolorit, ligesom auktionarius havde held til at få de seks værker på auktion afsat under de lidt utraditionelle rammer for kunsten.

- Lions Club Bannerslund siger tak til alle medvirkende og på gensyn i 2025 - forhåbentlig med bedre vejr, smiler Mogens Damm.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...