Gå til hoved-indhold
06 december. 2023

Flyvende Danmark slår Norge i VM-drama og er klar til kvartfinalerne

 • 1 af 5
  Glade danske spillere, trænere og ledere efter 4-3-sejren over Norge.
 • 2 af 5
  Otte lykkelige VM-spillere fra Frederikshavn Blackhawks.
 • 3 af 5
  Dansk jubel efter sejrsmålet, som faldt fem minutter inde i den forlængede spilletid.
 • 4 af 5
  Danske og norske tilskuere i OCBC Arena i Singapore.
 • 5 af 5
  Ester Thomsen fra Blackhawks blev kåret til Kampens Spiller.
Af: Michael Frederiksen

Ved VM i floorball for kvinder i Singapore er Danmark - med otte spillere og cheftræner Søren Frederiksen fra Frederikshavn Blackhawks - overraskende klar til kvartfinalerne. Onsdag vandt Danmark 4-3 over Norge i en intens kamp, der blev afgjort i forlænget spilletid.

For første gang i turneringen var Danmark ikke favoritter i dagens kamp. Norge var på forhånd spået til at være en hård nød for danskerne, som valge en mere defensiv indstilling til kampen end tidligere ved dette VM.

Danmark startede kampen stærkt, og der gik over tre minutter, før Norge havde deres første etablerede opspil, men når først Norge sætter tempo og spiller førstegangspasninger, går det stærkt, og efter små fem minutter scorede de til 1-0.

Det rystede dog ikke Danmark, som svarede igen efter 10 minutter med et flot opspil, så var stillingen 1-1. Desværre fik Norge endnu et mål blot 27 sekunder inden periodens udløb. Ærgerligt, for Danmark spillede en rigtig god periode og var god til at holde Norge på ydersiden af forsvaret.

Anden periode var meget taktisk betonet, stadig med nordmændene som de mest spildominerende, fordi Danmark, som i første periode, trak sig lidt tilbage på banen. Det var lidt en stillingskrig, og man kunne fornemme, at begge hold meget gerne vil have næste mål og efter 12 minutter af anden periode udlignede Danmark til 2-2 med Blackhawks' Sophine Bergen i oplæggerens rollen.

Tredje periode var lige så spændende og intens som de to forudgående perioder, Norge kom foran igen efter seks minutter. Mod slutningen af kampen intensiveredes spændingen, da Norge fik en udvisning med fem minutter igen, og publikum blev vidner til en imponerende indsats af det danske landshold.

Overraskende formåede holdet at udligne og tvinge kampen ind i overtid, hvor de til sidst sikrede sig sejren med en ekstraordinær præstation. Sille Larsen fra Blackhawks assisterede til sejrsmålet. Kampens spiller blev Blackhawks-spiller Esther Thomsen.

Sejren over Norge sender et kraftigt signal om holdets talent og dedikation. Danmark skal nu spille kvartfinale på fredag mod Tjekkiet, og Danmark er således blandt de otte bedste nationer i verden.

Vi fangede de lokale Blackhawks-spillere efter kampen og spurgte, hvad de havde at sige til dagens sejr?

- Fuldstændig fantastisk, vanvittigt, vildt urealistisk og find bare på mere i den stil, lød svaret efterfulgt af jubel og grin.

Danmark holder en velfortjent fridag i morgen og spiller kvartfinale fredag kl. 17.00 (dansk tid kl. 10.00) mod Tjekkiet.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...