Gå til hoved-indhold
21. september 2023 - kl. 00.09

Frederikshavn Havn låner yderligere 85 millioner kroner

  • 1 af 1
    Olietankene ventes i drift ultimo november i år. Foto: Frederikshavn Havn
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Byråd vedtog i aftes på den lukkede del af byrådsmødet at imødekomme en ansøgning fra Frederikshavn Havn om at udvide lånerammen med 85 millioner kroner.

Frederikshavn Havn har dermed en gæld på over 1,5 milliarder kroner, som Frederikshavn Kommune hæfter for.

- Helt konkret handler det om, at Frederikshavn Havn skal færdiggøre arbejdet med olietankene, så de kan komme i drift. Det sker ifølge planen ultimo november i år, udtaler borgmester Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Frederikshavn Havn strides med Bladt Industries, når det gælder færdiggørelsen af olietankene yderst på den nye del af havnen. De skulle have været i drift for et par år siden, men sådan gik det langt fra. Der kører i dag en voldgiftsag mellem de to parter. Sideløbende har Frederikshavn Havn betalt for arbejdet med at gøre olietankene klar til Stena Oil.

Det arbejde skal finansieres, og derfor skulle politikerne i aftes tage stilling til endnu en ansøgning fra Frederikshavn Havn om tilladelse til en udvidelse af lånerammen.

Borgmesteren ryster dog stadig ikke på hånden.

- Der er styr på det, og vi har tillid til den daglige drift og ledelsen. Sådan går det nogle gange med store projekter, men nu ser vi fremad, siger Birgit S. Hansen.

Hun beskriver Frederikshavn Havn som en "stærk havn, der er i gang med det rigtige".

- Det er bare uheldigt, at arbejdet med olietankene er trukket ud. Nu er vi nødt til at blive færdige, så havnen kan se frem til flere driftsindtægter, udtaler Birgit S. Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...