Gå til hoved-indhold
21. september 2023 - kl. 08.09

Frederikshavn Havn skal have ny formand og næstformand

  • 1 af 1
    Bo Uggerhøj nåede næsten at være formand i 10 år.
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn Havn skal have ny formand og næstformand. Bo Uggerhøj og Lars Karlsson har meddelt, at de stopper. Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, understreger, at beslutningen er deres egen.

I aftes vedtog Frederikshavn Byråd at udvide Frederikshavn Havns låneramme med yderligere 85 millioner kroner, så havnen kan få færdiggjort olieterminalen til Stena Oil. Det arbejde er flere år forsinket på grund af en strid mellem Frederikshavn Havn og Bladt Industries i Aalborg.

- Bo Uggerhøj og Lars Karlsson havde meddelt, at de ønskede at stoppe i bestyrelsen, når finansieringen af dette arbejde faldt på plads. Det er sket nu, og derfor går vi straks i gang med at finde to afløsere med de rette kompetencer til at styre dette store flagskib videre, siger Birgit S. Hansen.

Lars Karlsson er 75 år og og bor i Sverige. Han har været bestyrelsesmedlem de seneste 10 år, men har været med inde omkring udviklingen af havnen i 15 år. Bo Uggerhøj er 67 år og bor i Frederikshavn. Han har været formand siden 2014, altså næsten 10 år.

- De har begge givet alt, hvad de har. Her kan vi virkelig tale om Good Governance. Vi skylder dem begge en stor tak. De har med stor ekspertise drevet havnen til det, den er i dag, mener Birgit S. Hansen.

Bestyrelsen tæller i alt syv medlemmer. De fem andre er Leif Pedersen, Lotte Rosenberg, byrådsmedlem June Menne, byrådsmedlem John Lamp Henriksen og medarbejderrepræsentant Flemming Berg Christensen.

Borgmesteren er bevidst om, at nyheden om, at både formanden og næstformand forlader bestyrelsen, sætter gang i spekulationerne. Er der styr på Frederikshavn Havn? Ifølge Birgit S. Hansen er svaret ja.

- Der er ingen drama. Det er deres eget valg at stoppe nu, så der skal nye folk på broen, forklarer borgmesteren.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...