Gå til hoved-indhold
28. maj 2024 - kl. 12.05

Frederikshavn Kommune forsøger at stoppe lugtgener i Skagen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Skagen oplever lugtgener, som skyldes håndteringen af spildevand fra fiskeindustrien. Frederikshavn Kommune arbejder på en løsning sammen med flere parter.

Borgerne i Skagen har igennem længere tid oplevet lugtgener i byen. Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Forsyning og Miljøstyrelsen arbejder sammen på at finde en løsning.

Lugtgenerne kommer fra Skagen Renseanlæg. Der blev i efteråret sat et nyt forrenseanlæg i drift, som skal håndtere spildevandet fra fiskeindustrien bedre. Desværre er der udfordringer med lugtgener fra anlægget.

Frederikshavn Kommune holder jævnligt møder med Frederikshavn Forsyning og Miljøstyrelsen om problemet. Derudover har kommunen løbende overdraget klager over lugtgener videre til Miljøstyrelsen. Det er nemlig Miljøstyrelsen, der som myndighed fører tilsyn med Skagen Renseanlæg og fiskeindustrien. Kommunen er myndighed på fiskeindustriens tilslutningstilladelse til renseanlægget.

Frederikshavn Forsyning informerer løbende om, hvordan det går med at løse problemet med lugtgenerne. Se mere på forsyningen.dk.

23. maj er der bestilt en særlig slags flydelegemer, som skal lægges ud over den procestank, der giver lugtgener.

Flydelegemerne dækker vandoverfladen på tanken, og skal forhindre lugt fra herfra.

Der er gode erfaringer med denne løsning fra andre steder, og derfor har Frederikshavn Spildevand A/S besluttet at iværksætte dette tiltag.

Flydeelementerne er lagervare i Danmark og bliver leveret i starten af denne uge hvorefter de straks bliver fyldt i tanken.

Flere borgere har foreslået, at spildevandsselskabet blot kan overdække anlægget.

- Det er en udmærket løsning, men der er lang leveringstid på en sådan overdækning. Derfor kan vi ikke iværksætte dette lige nu, men vi arbejder på, at overdækning af anlægget kan blive en fremtidig løsning, udtaler forsyningschef René Hansen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...