Gå til hoved-indhold
15 november. 2023

Frederikshavn Kommune: Grundejerforening har ryddet mere havtorn end tilladt

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Grundejerforeningen Kærstrand har ryddet mere havtorn, end de har fået tilladelse til. Det oplyser direktør Rune Asmussen, Center for Teknik og Miljø, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommunen gav 18. januar 2023 dispensation til grundejerforeningen med nærmere vilkår om, hvad, hvordan og hvornår, der må ryddes vegetation i området.

- Ifølge dispensationen må der kun ryddes havtorn i mindre omfang. Da kommunen modtog en henvendelse om, at der blev ryddet havtorn i stor stil i området, tog vi samme dag ud i området, oplyser Rune Asmussen.

Kommunen kunne her konstatere, at der var ryddet mere, end det havde været hensigten.

- Vi bad grundejerforeningen om at stoppe med yderligere rydning, hvilket grundejerforeningen straks var indforstået med. Øvrige vilkår i dispensationen er fuldt overholdt, siger Rune Asmussen.

Den seneste udvikling gør dog, at grundejerforeningen nu igen vil blive kontaktet af kommunen.

- Vi vil følge op på sagen med henblik på at få det bedst mulige naturareal fremadrettet. Kommunen kontakter derfor Grundejerforeningen Kærstrand, udtaler Rune Asmussen.

Anna Brita Nedergaard fra Frederikshavn mener, at grundejerforeningen har ødelagt en klit med en minigraver. Hvad er din reaktion på dette?

- At dømme ud fra fotoet, ser det ud til, at det har været nødvendigt at etablere et kørespor for at kunne få minigraveren ind i området. Kommunen betragter det ikke som en permanent ødelæggelse af en klit, men nærmere som en midlertidig nødvendig foranstaltning, som det er muligt at retablere efter endt arbejde, fastslår Rune Asmussen.

Det har ikke været muligt for Kanal Frederikshavn af få en kommentar fra Grundejerforeningen Kærstrand.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...