Gå til hoved-indhold
04. november 2023 - kl. 11.11

Frelsens Hær håber på varme (jule)hjerter og en hjælpende hånd

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Behovet for hjælp til udsatte familier er eksploderet, og takket være udbetalinger af midler fra sociale puljer fra staten i både februar og marts og nu også i oktober har det været muligt for Frelsens Hær Frederikshavn at uddele fødevarekasser til over 100 familier med dårlig økonomi. Man har ikke selv kunne søge denne hjælp, da familierne er blevet udtrukket blandt modtagere af julehjælp i år 2022.

- Fattigdom ses ikke længere kun som et behov for en økonomisk håndsrækning til at kunne holde jul. På grund af den voldsomme inflation i samfundet efter krigen i Ukraine har mange familier oplevet et voldsomt pres på pengepungen. Ikke alene er fødevarer steget kraftigt i pris, men også varme og elektricitetsregninger er eksploderet, påpeger korpsleder (præst) Anja Adjoh, Frelsens Hær Frederikshavn.

Det har gjort, at uddelingen af fødevarekasser fra Frelsens Hær til en værdi af 750 kroner har været en kærkommen gave til en familie i nød. Kasserne blev pakket af Føtex efter en liste, som Frelsens Hær havde udarbejdet med henblik på at give varer, der ikke krævede køl eller frys. Her blev især Nutella, bageblandinger samt kakaopulver, et hit blandt børnene. Også friske boller fra Kohberg vakte jubel hos den yngre generation.

- En gratisbutik i anledningen af maduddelingen i oktober gav mulighed for at få opgraderet garderoben med nyt (brugt) tøj, sko, jakker, legetøj og køkkenting. Dette sørgede entusiastiske frivillige for via donationer – primært gennem Facebook. Et koncept, der på sigt forventes at blive til en mulighed for at hjælpe flere familier på denne front på ugentlig basis i 2024, fortæller Anja Adjoh.

På landsplan har Frelsens Hær uddelt fødevarehjælp for flere millioner i år og derfor mødt en stigende efterspørgsel på konkret afhjælpning af fattigdom.

Nu ses der frem mod julehjælpsuddelingen 2023 hos Frelsens Hærs Frederikshavn, hvor Anja Adjoh og hendes flok af frivillige godt kan være bekymret for, om der er midler nok til at møde de behov, der er. Alt tyder på endnu et år med rekordmange ansøgninger.

- Sidste år var det muligt at uddele julehjælp i form af gavekort til 500 familier i hele Nordjylland. Det var mere en fordobling i forhold til år 2021. Økonomisk kunne det lade sig gøre takket være store bidrag fra en ekstraordinært stor statslig julepulje, gavmilde fonde i den tunge vægtklasse og et solidt bidrag fra Frederikshavn Kommunes paragraf 18-midler. I år er sparekniven fremme på både statsligt og kommunalt plan. Lokalt er paragraf 18-midlerne beskåret med 50 procent, hvilket kan ramme julehjælpen på dramatisk vis. Vi håber selvfølgelig det bedste, men der er ingen garanti for, at det bliver muligt at hjælpe samme antal familier som sidste år, udtaler Anja Adjoh.

Frelsens Hær vil synge på gågaden ved Tordenskioldstatuen én gang om ugen - 4., 11., 18. og 24. november samt 2., 9. og 16. december - hvor det er muligt at give et bidrag til julehjælpen både kontant og via mobilepay 18745. Det er også muligt at give i indsamlingsdåserne i kiosken i Føtex. Bidrag er fradragsberettigede ved opgivelse af cpr-nummer.

- Vi vil også runde Skagen et par gange før jul, hvor Frelsens Hærs bygning ganske vist er solgt, men arbejdet lever videre gennem relationer til og besøg hos medlemmer i byen, tværkirkelige arrangementer med blandt andet baptisterne og uddeling af julehjælp i Danmarks nordligste by. Vi håber på, at de fonde, der tidligere har støttet vores lokale arbejde med julehjælpen, også i år vil betænke os. Vi gør et vigtigt stykke arbejde i at afhjælpe social nød – og heldigvis i en by, hvor der også er andre gode foreninger med hjerte for målgruppen af udsatte familier og enlige, siger Anja Adjoh.

Frelsens Hær ønsker at være noget for mennesker hele året rundt. Man kan nemlig også være fattig på andre områder end økonomien.

- Vi ønsker at fremme et liv, hvor mennesker bliver rige på positive relationer og gode oplevelser, og vi byder derfor indenfor i et fællesskab for alle aldre og nationaliteter, der er rummeligt og fuld af forskellige slags mennesker. P.t. er der 12 nationaliteter repræsenteret i vores aktiviteter, og der er plads til mange flere, pointerer Anja Adjoh.

Frelsens Hær holder til på Knudensvej 1A og 1B, hvor også nabobygningen Aktivitetshuset Humlebien bruges til blandt andet børneklubberne tirsdag og fredag.

Der kan søges julehjælp i hele november på www.julehjaelp.dk, eller du kan få hjælp til at ansøge i Frelsens Hær hver onsdag i november kl. 17-19 på Knudensvej 1A. Husk mobiltelefon med gyldig email, gerne adgang til netbank (overblik over indtægter og udgifter) og sygesikringskort på hele familien.

Svar på julehjælp udsendes 12. december 2023.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...