Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Fr.havn Havkajakklub vil bygge eget 'kajak-værft'

Se flere fotos fra lørdagens åbent hus under artiklen.
Frederikshavn Havkajakklub har ambitioner om at få bygget to bådhuse til kajakker, et klubhus og et "kajak-værft" på Frederikshavn Marina, således at de roere, der har lyst, kan bygge deres egen kajak.

 

Formand Hans Christian Højslet aftalte i weekenden med borgmester Birgit S. Hansen, at hun godt vil navngive den første kajak, der kommer ud fra værftet i Frederikshavn Havkajakklub.

Aftalen blev indgået lørdag, hvor Frederikshavn Havkajakklub kunne glæde sig over deltagelse af 120-130 mennesker i klubbens åbent hus-arrangement på Frederikshavn Marina.

- Vi havde omkring 120-130 deltagere – eller måske endda endnu flere – og vi havde godt 40 roere med ude til en prøvetur på vandet, hvor der hver gang var tre-fire instruktører, der fulgte "de nye roere" på deres første tur. Inden de kom på vandet, var der en instruktion i kajakken, så man var lidt informeret om, hvordan kajak og pagaj håndteres, fortæller formand Hans Christian Højslet, Frederikshavn Havkajakklub.

Der var enkelte, der måtte en tur i vandet, men det var altid med et stort smil, både efter at være væltet, men også da vedkommende kom ind i land igen.

Klubben havde også besøg af borgmester, Birgit S. Hansen, der overrakte formanden for Frederikshavn Havkajakklub en goodie-bag med diverse ting i, som Hans Christian Højslet fik strenge instrukser om ikke at måtte tage med hjem til sig selv, men skulle dele med medlemmerne i klubben, pointerede borgmesteren.

Eftermiddagen blev krydret med opvisning i selvredninger, makkerredninger og en lang række forskellige rul i kajakken, startende med et standard grønlænderrul.

For de, der havde lyst, var der kaffe, kage, pølser, brød, øl og vand, hvor der således var mulighed for i løbet af eftermiddagen at fylde depoterne op. Alle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne blev opfyldt, herunder med passende afstand og med håndsprit alle steder.

Frederikshavn Havkajakklub har fået penge til at købe kajakker fra Nordea Fonden, penge til anskaffelse af en kajaktrailer fra Nordjyske Bank og de første penge til brug for bådhuse fra DGI/DIF.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close