Gå til hoved-indhold
05 februar. 2024

Fuld power igen på gadebelysningen? Det afgør politikerne i morgen

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Gadebelysningen i Frederikshavn Kommune skal tændes fuldt ud i lighed med tidligere serviceniveau. Det er indstillingen fra Center for Ejendomme, Park og Vej til politikerne i Teknisk Udvalg, som behandler sagen i morgen. Til gengæld skal den kommunale effektbelysning forblive slukket.

Er der politisk flertal, vil det betyde, at der igen kommer fuld power på gadebelysningen frem til kl. 22.30.

Teknisk Udvalg besluttede i oktober 2022, at hver anden gadelampe skulle slukkes, svarende til at den normale natsænkning mellem kl. 22.30 til 6.30. Formålet var at sikre, at der i belysningskontrakten med Frederikshavn Forsyning var det fornødne råderum til drift og vedligeholdelse, når omkostningerne til el var afholdt.

Forsyningen har tidligere estimeret, at den årlige besparelse udgør cirka 322.000 kWh årligt svarende til omkring 70 husstandes gennemsnitlige elforbrug. Besparelsen skal ses i lyset af, at gadelyset allerede er natsænket, idet hver anden lampe er slukket i tidsrummet 22.30 til 6.30.

Forsyningen har oplyst, at ændring af tændingen på gadelys ikke giver drifts- eller engangsudgifter for kommunen.

I forhold til effektbelysning er strømprisen stadig dyrere end niveauet for 2021. Det forventes, at en opstart af effektbelysning vil være forbundet med ekstra omkostninger til renovering af anlæggene, da der kan være komponenter, der ikke har kunnet holde til at blive taget ud af drift i en længere periode.

Kommunal effektbelysning er for eksempel det lys, der er på Solnedgangspladsen i Skagen og Lodstorvet i Frederikshavn.

Teknisk Udvalg holder møde tirsdag 6. februar kl. 15.30.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...