Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.03.2021 | Af: Michael Frederiksen

Fyret VEHA-træner bliver cheftræner i Schweiz

Kent Ballegaard skal stå i spidsen for GC Amicitia Zürich i Schweiz.
Kent Ballegaard, der i oktober blev fyret som cheftræner i ligaklubben Vendsyssel Håndbold, har nu sin håndbold-fremtid på plads. Han er torsdag morgen blevet præsenteret som cheftræner i Grasshoppers Club Amicitia (GC Amicitia Zürich).

 

Kent Ballegaard forvandlede på under to år Vendsyssel fra bundhold i 1. division til ligahold. Ledelsen gav dog den 48-årige aarhusianer kort snor. Allerede efter syv kampe blev han fyret. Nu ser han frem til at tiltræde i Schweiz 1. juni.

- En vildt spændende og meget anderledes udfordring venter i Zürich. Det er i særdeleshed et udviklingsprojekt, hvor visionen er at bringe dameholdet tilbage blandt de bedste igen. Klubben er den største i Schweiz, står stærkt organisatorisk, er yderst veldrevet og med stolte traditioner fordelt over adskillige sportsgrene, oplyser Kent Ballegaard til Kanal Frederikshavn.

Klubbens damehåndbold vandt senest mesterskabet i 2004.

- Det skal vi have lavet om på, hvilket bliver mit ansvar. Niveauet på ligaen dernede er vel placeret fra bunden af den danske liga til bunden af 1. division. Men der arbejdes hårdt med damehåndbolden dernede, hvor landstræneren (danske Martin Albertsen, red.) har søsat talentakademi med mere. Relationen til Martin og diverse projekter er også en vigtig del af beslutningen, da han naturligvis også har haft en finger med i spillet, udtaler Kent Ballegaard.

Han er ikke i tvivl om, at talentet er stort i klubben, og faktisk meget lig det man ser herhjemme.

- Men vi skal have det løftet endnu bedre ind i seniorhåndbold. Derfor kommer jeg også til at indgå meget i talentudviklingen hos de yngre i klubben. Hele setuppet bliver fra min side at skabe et mere professionelt miljø, bedre og mere målrettet træning, krydret med det rette mindset hos de unge spillere. Så er jeg ikke i tvivl om, at vi indenfor overskuelig fremtid vil skabe resultater igen, udtaler Kent Ballegaard.

Med jobbet i Schweiz bliver det sværere for Kent Ballegaard at være sammen med sin 14-årige søn.

- Mit besøg i klubben var en absolut god oplevelse, men det er klart, at den store omkostning for mig er at flytte væk fra min søn, men vi valgte fra starten af at kigge på mulighederne fremfor begrænsningerne. Og udover de mange håndboldmæssige oplevelser, jeg får, vil vi sammen få nogle helt unikke oplevelser, da Zürich har en helt enestående geografisk placering. Her er kort afstand til nogle af Europas smukkeste steder, og det ser vi meget frem til at opleve fra nærmeste hold, siger Kent Ballegaard.

Ud over Vendsyssel Håndbold har han været cheftræner for blandt andet Hadsten og Bjerringbro FH i kvindernes 1. division.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close