Gå til hoved-indhold
112
24. august 2023 - kl. 09.08

Gelænder af messing stjålet fra bevaringsværdigt gravsted

  • 1 af 2
    Her ses gravstedet inden tyveriet, og navneskiltet er der stadig.
  • 2 af 2
    Her ses det tydeligt, hvordan gelænderet mellem granitstolperne er savet over. Desuden er navneskiltet stjålet.
Af: Michael Frederiksen

Politikommissær Michael Karstenskov kalder tyveri fra Fladstrand Kirkegårdi Frederikshavn for "respektløst og uanstændigt", og han håber på hjælp til opklaringen af tyveriet.

Tyve har fra et bevaringsværdigt gravsted stjålet 10 stk. gelændere af messing. Hvert stykke er cirka en meter højt og 60-70 centimeter bredt. Det er sket i perioden fra onsdag 16. til onsdag 23. august. Navnet på gravstenen er ligeledes stjålet. Det er også lavet af messing.

De stykker er savet over mellem to granitstolper.

- Det er respektløst og uanstændigt, og derfor foretager vi i dag nogle nærmere undersøgelser på kirkegården. Vi håber også, at der er folk, som har set eller hørt noget, ligesom vi meget gerne vil have besked fra det sted, hvor messingen eventuelt indleveres for at blive omsat, siger Michael Karstenskov, leder af Sagscenter Frederikshavn.

Politiet træffes på 1-1-4.

Der er tidligere sjålet messing fra offentlige bygninger i Vendsyssel, så politiet undersøger selvfølgelig, om sagerne kan kædes sammen.

Messingen er stjålet fra et bevaringsværdigt gravsted, hvor købmand Carl Niemann ligger begravet. Han døde i 1942. Der er ikke længere en ejer af gravstedet, som er bevaringsværdigt netop på grund af gelænderet.

Fladstrand Kirkegård har ikke tidligere oplevet tyveri af et messing-gelænder, men der er dog stjålet blandt andet små fugle i messing. 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...