Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.11.2022 | Af: Michael Frederiksen

Golf: Lucas Bjerregaard rykker ud af 'Superligaen'

I 2019 vandt Lucas Bjerregaard over Tiger Woods, men lige siden har frederikshavneren kæmpet med at finde et højt stabilt niveau.
Den professionelle golfspiller Lucas Bjerregaard, som er æresmedlem i Frederikshavn Golfklub, mister sit kort til DP World Tour, det højeste niveau i Europa. Det blev en kendsgerning i dag, da den 31-årige frederikshavner missede cuttet i den afgørende kvalifikation.

 

Lucas Bjerregaard har levet af at spille golf, siden han blev professionel i 2013. Allerede året efter var han at finde på European Tour, som i dag hedder DP World Tour. Og frederikshavneren har klaret sig flot. Han har tjent 46,3 millioner kroner alene i præmiepenge.

Hans bedste sæson var i 2018, hvor han sluttede på en fornem 13. plads på pengelisten med en indtjening på godt 16 millioner kroner. Det var også i 2018, at han sikrede sig én af foreløbig to førstepladser i den europæiske superliga. Han strøg til tops i Alfred Dunhill Links Championship, hvilket udløste en pengepræmie på cirka 5,2 millioner kroner.

I 2019 var Lucas Bjerregaard blandt de 50 bedste på verdensranglisten, og samme år besejrede han ingen ringere end Tiger Woods på 18. hul i kvartfinalen i WGC i Texas i USA - vel at mærke i hulspil, hvor det udelukkende var en kamp mellem de to spillere.

Sejren over Tiger Woods skete på præcis samme dato, 31. marts, som Lucas Bjerregaards morfar, Jiri Justra, i 2000 førte Frederikshavn frem til byens seneste DM-guld i landets bedste ishockeyrække.

Lucas Bjerregaard blev straks efter sejren over Tiger Woods tildelt et midlertidigt medlemskab af PGA Tour, som er det øverste niveau i USA, men pludselig bevægede formkurven sig den forkerte vej. Frederikshavneren kunne ikke længere få tingene til at hænge sammen, og i 2021 var han tæt på at miste kortet til DP World Tour. Kun en andenplads i årets næstsidste turnering i Portugal reddede ham.

- Det har været to forfærdelige år, sagde en meget rørt og tårevædet Lucas Bjerregaard til Viaplay.

Men i år gik den ikke længere. Lucas Bjerregaard blev nr. 140 på pengelisten, hvorfra kun de 122 kvalificerer sig direkte til DP World Tour 2023. Lucas Bjerregaard valgte herefter at prøve lykken i DP World Tour Qualifying School, hvor 156 spillere kæmper om 25 pladser. Men det gik slet ikke for den 31-årige frederikshavner, som i eftermiddag måtte se skriften på væggen efter fire skuffende runder i Spanien.

Han må nu indstille sig på en sæson, der primært kommer til at foregå på Challenge Tour, det vil sig det næstøverste niveau i Europa, hvor pengepræmierne er langt mindre.

Det var en Challenge Tour-afdeling, som i august blev afviklet i Frederikshavn. Den blev vundet af tyskeren Freddy Scott. Han sluttede samlet på niendepladsen på årets pengeliste. Han tjente i alt 911.000 kroner i 2022. Til sammenligning tjente nr. ni på DP World Tour, polakken Adrian Meronk, 14,6 millioner kroner.

Ud over et fast medlemskab af Challenge Tour vil Lucas Bjerregaard trods alt få mulighed for at spille flere af de mindre turneringer på DP World Tour i 2023.

 

BillederTilføj billede


FOTO: PGA Tour

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close