Gå til hoved-indhold
18. juni 2024 - kl. 09.06

Husejere roser politikere: Fasthold nej til skole i Sæby Søbad

  • 1 af 1
    På baggrund af de mange skriverier på sociale medier og i pressen til fordel en placering af Sæby Friskole på Sæby Søbad ønsker tre husejere nu at udtrykke deres fulde støtte til beslutningen om, at der ikke skal tillades skoledrift. Foto: TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Det hører til sjældenhederne, at politikere får offentlig ros, men tre ejere af huse i Sæby Søbad roser et flertal af politikerne i Frederikshavn Byråd.

- Vi vil rose jer politikere, som på tværs af politisk ståsted tog den fornuftige beslutning for et år siden, at lokalplanen ikke skulle tillade institution eller lignende i Sæby Søbad Centerbygning.

Det skriver de tre husejere Mie Rasmussen, Ulla-Britt Trampedach og Bitten Sjøgren i en fælles henvendelse til Frederikshavn Byråd.

På baggrund af de mange skriverier på sociale medier og i pressen til fordel for en placering af Sæby Friskole på Sæby Søbad ønsker de tre husejere nu at udtrykke deres fulde støtte til beslutningen om, at der ikke skal tillades skoledrift.

- Vi stoler naturligvis på, at I holder fast. Vi har intet imod friskoler, og vi kan godt lide de søde børn, som går på skolen, og som vi hilser på, når vi møder dem, men det er ikke hensigtsmæssigt at have en skole midt i et unikt natur- og turistområde, mener de tre husejere.

De understreger, at de købt hus i området ud fra den forudsætning, at der er fred og ro i den oase, som Sæby Søbad er. 

- De turister, som kommer her år efter år, gør det af samme grund. Der er en betydelig udlejning  i Sæby Søbad, hvilket er med til at trække mange penge til kommunen, men det vil blive reduceret kraftigt, hvis der skal være skole permanent, påpeger Mie Rasmussen, Ulla-Britt Trampedach og Bitten Sjøgren.

De bemærker, at centerbygningen ikke er godkendt til skolebrug, ligesom de påpeger, at infrastrukturen ikke er egnet til, at op mod 100 biler skal hente og bringe børn til og fra skole.

- Herved lægger forældrene beslag på en stor del af Sæby Søbads parkeringsfaciliteter, da der selvfølgelig ikke er så mange p-pladser ved centerbygningen. Det er heller ikke muligt for de børn, som cykler og kører på knallerter, at bruge deres "cykelparkering" uden at bruge Sæby Søbads område. Vi ser og oplever jævnligt, at der opstår farlige situationer, for eksemepel når børnene kommer susende på deres cykler på gangstien foran den første husrække, som i øvrigt er privat grund, hvor vi flere gange har måttet bremse for at undgå påkørsel, når de cykler ud på Strandalle uden at se sig for. Samme situation opstår, når de cykler fra skolen og ud på Strandalle, skriver de tre husejere,.

De er glade for det liv, det giver i det daglige, når der kommer skiftende turister.

- Alle de lokale, som bruger området rekreativt, er også meget velkomne. Men en skole giver uro og larm, som vi ikke kan acceptere. Selvfølgelig kan der findes et andet sted til Sæby Friskole, fastslår Mie Rasmussen, Ulla-Britt Trampedach og Bitten Sjøgren i deres henvendelse til Frederikshavn Byråd.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...