Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.07.2021 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Hvorfor skal du bruge barkflis i bedene?

At sprede barkflis i bede og under hække er ikke et must for at værne mod ukrudt, men det er klogt at gøre, hvis du ikke er typen, der elsker at gå i haven i tide og utide for at luge.

 

Artiklen er sponsoreret af Havepris.dk


Barkflis holder længe, før det formulder, så du kan sagtens gå lang tid uden at skulle sprede nyt. Selvfølgelig med forbehold for, at laget over bedet rent faktisk dækker over mulden.

Bliv klogere på barkflis og dens fordele, fx:
• Værn mod hede, frost og erosion.
• Lavere pH-værdi i surbundsbedet.

Skærm af for sollys til ukrudt i bedet
Den ukrudtshæmmende virkning ved barkflis kommer til udtryk ved, at ukrudt bliver nægtet adgang til sollys. Uden sol, ingen energi til at gro. Men at give dig mindre at luge ud i er ikke den eneste grund til at sprede barkflis. Barkflis beskytter nemlig også dine planter mod frost om vinteren og mod tørke om sommeren. Det sidste sker ved at holde fugt i jorden, så det ikke fordamper så hurtigt.

Barkflis værner mod erosion og giver næring til jorden
Som noget andet beskytter barkflis mod erosion, da regnvand og vind ikke får lov at skylle og blæse nær så meget af jorden bort. Resultatet er, at næring i bedenes muld ikke forgår så hurtigt. Ved at sprede barkflis, kan du altså slippe for at sprede muld så ofte. Apropos næring formulder barkflis som nævnt efter noget tid, og det frigiver selvfølgelig flisens næring, som bedets planter kan nyde.

Godt til at få den rette pH-værdi i surbundsbedet
Desuden er barkflis godt til surbundsbede, hvor du ønsker en lav nok pH-værdi i jorden til, at visse planter som stauder og rododendroner kan trives. Altså er barkflis en god investering, der både giver dig mindre havearbejde at se til og værner om dine planter året rundt. Tjek derfor tilbud på barkflis.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close