Gå til hoved-indhold
20 september. 2023

Idrætssamvirket: Frivillighed – det kan noget

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Formand Hasse Christensen, Idrætssamvirket, har skrevet dette indlæg: I Idrætssamvirket bakker vi op om alle jer frivillige, der hver eneste dag gør en forskel - stort tak til jer alle. I kommunen og de store idrætsforbund er der i øjeblikket stor fokus på frivillighed, og I er alle indbudt til forskellige oplæg om samme.

Det gælder ikke mindst disse tilbud:

  • Inspirationsdag i Arena Nord 20 september, arrangeret af kommunen i samarbejde med DGI
  • Folkemøde om frivillighed 29. september, arrangeret af FrivillighedCentret
  • Inspirationsdag 7 oktober, arrangeret af LAG

Vi arbejder selv hver eneste dag på at vedligeholde og ikke mindst forbedre forholdene for de frivillige ude i foreningslivet. Det er ikke nemt at få enderne til at nå sammen, slet ikke i øjeblikket, hvor pengeinstitutterne ser sig "nødsaget" til at flå de små foreninger med stadigt stigende gebyrer.

Mange analyser og spørgeskemaer senere har vist, at det kun går en vej med disse udgifter for at have et kontonummer i et pengeinstitut, og det er opad. Det er vi ked af, og alene af den grund er vi selv ved at skifte bankforbindelse i øjeblikket.

Med over 100 medlemsforeninger skal vi gøre en forskel, og det mener vi også, vi gør. Vi har med vores netop offentliggjorte strategi- og visionsplan for de næste fire år disse tre strategiske spor

  • Idrætspolitik
  • Synlighed
  • Udvikling

valgt at være det centrale idrætspolitiske bindeled og idrættens foretrukne samarbejdspartner, og det glæder os blandt andet, at vi er blevet hørt i de aktuelle budgetforhandlinger.

Velfærdsalliancen med DBU stod til at glide ud til fordel for besparelser. Nu står den til redning og en genforhandling, som vi gerne byder ind til med vores kompetencer, hvis byrådet tilslutter sig oplægget.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...