Gå til hoved-indhold
10. juli 2024 - kl. 00.07

Ironman: 21-årig frederikshavner har kvalificeret sig til VM i Spanien

  • 1 af 3
    Med sine to meter er Tobias Frost Marinussen nem at spotte på billedet.
  • 2 af 3
    Tobias Frost Marinussen gennemførte 2. juni sin første fulde ironman - det er 3800 meter svømning, 180 kilometer cykling og et maraton (42,195 kilometer).
  • 3 af 3
    Tobias Frost Marinussen kvalificerede sig til VM med en tredjeplads i søndags i Sverige.
Af: Michael Frederiksen

Dagen efter sin 21 års fødselsdag kvalificerede Tobias Frost Marinussen fra Frederikshavn sig i søndags til VM i Ironman 70.3 (1/2 Ironman). Han håber, at et godt VM-resultat bliver springbrættet til en professionel karriere, hvor han kan leve af sin sport.

For fem år siden vandt han en 1/10 ironman på Palmestranden i Frederikshavn. Ved den lejlighed udtalte han, at han drømte om at blive professionel.

- Og det drømmer jeg stadig om. Jeg satser på at levere et godt VM-resultat og søge om prolicens fra 2026, siger Tobias Frost Marinussen til Kanal Frederikshavn.

IRONMAN 70.3 Jönköping var første mulighed for at kvalificere sig til VM, som afvikles 8.-9. november 2025. De tre bedste i aldersklassen 18-24 år, hvor der var 97 deltagere, fik en VM-billet stukket i hånden, og frederikshavneren sluttede på tredjepladsen.

Vinden drillede i Sverige, og arrangørerne valgte derfor at korte svømningen fra 1900 til 600 meter på grund af sikkerhedsmæssige forhold. Derefter ventede 90 kilometer på cykel og 21,1 kilometer løb.

1.519 deltagere gennemførte IRONMAN 70.3 Jönköping, og samlet sluttede Tobias Frost Marinussen på syvendepladsen.

- Nu er næste års store mål på plads, smiler den to meter høje triatlet fra Frederikshavn, som træner cirka 20 timer om ugen på vejene i og omkring Frederikshavn samt i Frederikshavn Svømmehal.

I perioden fra oktober til juni havde han Ragnar Gudmundsson, indehaver af OptimizaR i Hjørring, tilknyttet som personlig træner. Han får mange roser med på vejen.

- Har har stået for min programlægning, så han betyder det hele, fastslår Tobias Frost Marinussen.

Han satser på en placering i top 10, når VM afvikles i Marbella, hvor cyklingen afvikles i et kuperet og krævende terræn.

Bortset fra sin svigerfar, Christian Hjermitslev, indehaver af Sandormen i Skagen, har den unge og ambitiøse triatlet fra Frederikshavn, ingen sponsorer. Det er problematisk, for det er dyrt at konkurrere på dette niveau. Alene tilmeldingen i Sverige kostede 2.600 kroner, og straks han kvalificerede sig til VM i Marbella, skulle der betales 5.700 kroner mere.

- Det er en dyr sport. Alene min cykel koster 90.000 kroner, så jeg håber virkelig at finde nogle sponsorer frem mod VM.

Tobias Frost Marinussens næste konkurrence er DM i 1/2 Ironman, som afvikles 24.-25. august i Silkeborg.

Interessen for ironman kommer ikke for fremmede. Hans far, Henrik Marinussen, har gennemført fem ironman, og hans mor, Helle Frost Marinussen, har løbet over 200 maratonløb.

Tobias Frost Marinussen gennemførte sin første fulde ironman 2. juni i Hamburg, hvor han med tiden ni timer, 28 minutter og 37 sekunder opnåede en ottendeplads i sin aldersklasse.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...