Gå til hoved-indhold
14. april 2024 - kl. 22.04

Jon Andersen melder sig som borgmesterkandidat for Venstre

  • 1 af 1
    Jon Andersen: - Det kan godt være, vi potentielt står i møg til halsen, når det kommer til Frederikshavn Havn, men jeg håber en fremstrakt hånd til mine potentielle politiske kolleger kan sikre et bredt samarbejde.
Af: Michael Frederiksen

- Efter længere tids overvejelser og utallige opfordringer stiller jeg nu mit kandidatur til rådighed for Venstres medlemmer som borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune, udtaler Jon Andersen, der er født, opvokset og bosiddende i Sæby - dog med en kort afstikker til Nørresundby.

Han er ikke medlem af byrådet i dag, men tager altså nu kampen op med byårdsmedlem Lone Haugaard, som også har meddelt, at hun går efter at blive Venstres næste borgmesterkandidat.

44-årige Jon Andersen har de seneste cirka 25 år arbejdet på tværs af flere industrier i specialist- og ledelsesfunktioner, herunder produktion, luftfart, telekommunikation, software og managementkonsultation.

Fælles for alle jobs gælder, at temaet har været forretningsudvikling, styr på økonomien og forandringsledelse – noget, han finder særligt vigtigt i den situation, Frederikshavn Kommune befinder sig i på nuværende tidspunkt.

- Det er blandt andet en øgning i udbuddet af jobs og en højere beskæftigelse, der skal sikre den nødvendige økonomi til at udbygge vores skoler og holde hånden under de svageste i vores samfund. Derfor piner det mig også, at Frederikshavn Kommune er rutsjet ikke mindre end 46 pladser ned på erhvervsvenlighedsskalaen fra en 17. plads i 2022 til en 63. plads i 2023. Dette er særligt kritisk, når man tænker på, at vi i 2023 blev 488 færre borgere i Frederikshavn Kommune, påpeger Jon Andersen.

Han har altid været aktiv i foreningslivet, og det ligger ham særligt på sinde, at det skal være nemt at drive forening i Frederikshavn Kommune.

- Det er her, at vores unge såvel som gamle kan finde fællesskab og derved ikke ufrivilligt ende i mulig ensomhed. Desværre er det et af de områder, hvor vi procentvis halter efter vores nabokommuner, mener Jon Andersen og fortsætter:

- Er alt kun møg i Frederikshavn Kommune? På ingen måde – der er meget, jeg er stolt af, men særligt udviklingen inden for turisme er positiv, og den skal vi naturligvis fortsat understøtte, så endnu flere kan opleve, hvor smuk vores kommune er fra Voerså i syd til Skagen i nord.

Jon Andersen understreger, at samarbejde bliver vigtigt. Det gælder både på tværs af kommunen og særligt i byrådet.

- Det kan godt være, vi potentielt står i møg til halsen, når det kommer til Frederikshavn Havn, men jeg håber en fremstrakt hånd til mine potentielle politiske kolleger kan sikre et bredt samarbejde. Jeg vil gøre mit for et konstruktivt samarbejde på tværs af politiske holdninger – det skylder vi borgerne i Frederikshavn Kommune. Et gammelt mundheld siger: "Når man står i møg til halsen, skal man ikke hænge med hovedet eller sparke benene væk under sin makker, for vi har brug for hinanden."

Jon Andersen er uddannet maskinarbejder hos Roblon i Sæby og har efterfølgende læst til civilingeniør samt MBA på Aalborg Universitet, flankeret af en række uddannelser inden for ledelse, innovation og økonomistyring. Han er gift med Betina, og de har sammen børnene Lærke på 16 år og Tobias på 14 år.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...